Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i niedroga zapiekanka jarska. Choć bez mięsa zaspokoi głód:)
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 140
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 27
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 140
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 27
Składniki
Ziemniaki obieramy, opłukujemy, osuszamy i kroimy w plastry. Ząbki czosnku również obieramy, także kroimy w plasterki i razem z ziemniakami dodajemy do gotującego się mleka. Gotujemy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając /ziemniaki mogą przywierać do dna/ ok. 15 min.
Por dokładnie oczyszczamy, kroimy, przelewamy na sicie wrzątkiem i odsączamy. Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy serek twarogowy /może być smakowy/,odsączony por, doprawiamy do smaku /raczej na pikantnie/ i dokładanie mieszamy.
Naczynie żaroodporne natłuszczamy, na jego dno przekładamy masę jajeczo-twarogowo-porową a na nią przekładamy /delikatnie układając i wyrównując/ ziemniaki z czosnkiem i resztą mleka w którym się gotowały. Całość posypujemy startym żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy ok. 25 min.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Dania główne
Wątróbka w sosie śmietanowym
Dania główne
Kotlety z cukinii
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Lato to czas przyrządzania potraw na świeżym powietrzu. Idealnie sprawdza się...
Odsłon: 37
Kurczak pieczony w majonezie
Chciałbym wam zaprezentować niecodzienny sposób na wykorzystanie majonezu. Pr...
Odsłon: 65