Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i niedroga zapiekanka jarska. Choć bez mięsa zaspokoi głód:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7865
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 290
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 591
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7865
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 290
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 591
Składniki
Ziemniaki obieramy, opłukujemy, osuszamy i kroimy w plastry. Ząbki czosnku również obieramy, także kroimy w plasterki i razem z ziemniakami dodajemy do gotującego się mleka. Gotujemy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając /ziemniaki mogą przywierać do dna/ ok. 15 min.
Por dokładnie oczyszczamy, kroimy, przelewamy na sicie wrzątkiem i odsączamy. Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy serek twarogowy /może być smakowy/,odsączony por, doprawiamy do smaku /raczej na pikantnie/ i dokładanie mieszamy.
Naczynie żaroodporne natłuszczamy, na jego dno przekładamy masę jajeczo-twarogowo-porową a na nią przekładamy /delikatnie układając i wyrównując/ ziemniaki z czosnkiem i resztą mleka w którym się gotowały. Całość posypujemy startym żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy ok. 25 min.