Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię pałki z kurczaka zapiekane z warzywami, dodaję do takiej zapiekanki to co mam akurat w domu i takie połączenie się sprawdza, bo za każdym razem wychodzi inne danie. Do tego jedzonka wystarczy zrobić surówkę z sezonowych warzyw i wychodzi nam bardzo smaczne i sycące danie obiadowe.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 287
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 43
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 70
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 136
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17054
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 359
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 287
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 43
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 70
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 136
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17054
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 359
Składniki
Zaczynamy od zamarynowania pałek z kurczaka: do miski wsypujemy przyprawę do kurczaka, czosnek granulowany, paprykę słodką, pieprz chili cayenne i sól, dolewamy oliwę z oliwek, wszystko razem mieszamy i marynujemy w takiej marynacie pałki z kurczaka przynajmniej godzinę. Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki i układamy w naczyniu do zapiekania wysmarowanym tłuszczem, posypujemy przyprawą do ziemniaków solą i pieprzem.
Cebulę kroimy w półplasterki i rozkładamy na ziemniakach.
Cukinię kroimy w plasterki i rozkładamy na cebuli.
Na cukinii układamy zamarynowane pałki z kurczaka.
Pomiędzy pałki układamy cząstki kalafiora.
Po wierzchu posypujemy groszkiem i marchewką z puszki.
Zapiekankę przykrywamy folia aluminiową.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ponad godzinę.
Na talerze wykładamy po jednej pałce i warzywa. Podajemy z dowolną surówką.