Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe porcjowane zapiekanki mięsno-warzywne. Bosko smakują i świetnie wyglądają. A przy tym proste w wykonaniu.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456955
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1264
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2129
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 523
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456955
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1264
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2129
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 523
Składniki
Do zmielonego mięsa dodajemy posiekane suszone pomidory, cebule, starty na grubych oczkach ogórek i paprykę. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano, wbijamy jajko, wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.Potem dodajemy zmiękczoną w mleku pokruszoną bułkę . Brokuł krótko obgotować i ostudzić. Ciasto. Do przesianej mąki dodajemy pokruszone drożdże, oregano, mieszamy. Margarynę roztapiamy i przestudzamy. Mąkę mieszamy z resztą składników i dokładnie wyrabiamy na lśniące ciasto. Wyrobione ciasto przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Kokilki, naczynia do zapiekania 10 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wyrośnięte ciasto cienko wałkujemy i wypełniamy spód i boki kokilek.
Potem po środku układamy kawałek brokuła, wypełniamy warstwą mięsa i przykrywamy niewielkim kawałkiem ciasta. U mnie to była choinka. Zapiekanki pieczemy w 180 C około 30 minut.