Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe porcjowane zapiekanki mięsno-warzywne. Bosko smakują i świetnie wyglądają. A przy tym proste w wykonaniu.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4204
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 419
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 851
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3712
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4204
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 419
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 851
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3712
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 765
Składniki
Do zmielonego mięsa dodajemy posiekane suszone pomidory, cebule, starty na grubych oczkach ogórek i paprykę. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano, wbijamy jajko, wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.Potem dodajemy zmiękczoną w mleku pokruszoną bułkę . Brokuł krótko obgotować i ostudzić. Ciasto. Do przesianej mąki dodajemy pokruszone drożdże, oregano, mieszamy. Margarynę roztapiamy i przestudzamy. Mąkę mieszamy z resztą składników i dokładnie wyrabiamy na lśniące ciasto. Wyrobione ciasto przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Kokilki, naczynia do zapiekania 10 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wyrośnięte ciasto cienko wałkujemy i wypełniamy spód i boki kokilek.
Potem po środku układamy kawałek brokuła, wypełniamy warstwą mięsa i przykrywamy niewielkim kawałkiem ciasta. U mnie to była choinka. Zapiekanki pieczemy w 180 C około 30 minut.