Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe porcjowane zapiekanki mięsno-warzywne. Bosko smakują i świetnie wyglądają. A przy tym proste w wykonaniu.
Do zmielonego mięsa dodajemy posiekane suszone pomidory, cebule, starty na grubych oczkach ogórek i paprykę. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano, wbijamy jajko, wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.Potem dodajemy zmiękczoną w mleku pokruszoną bułkę .
Brokuł krótko obgotować i ostudzić.
Ciasto.
Do przesianej mąki dodajemy pokruszone drożdże, oregano, mieszamy.
Margarynę roztapiamy i przestudzamy.
Mąkę mieszamy z resztą składników i dokładnie wyrabiamy na lśniące ciasto. Wyrobione ciasto przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
Kokilki, naczynia do zapiekania 10 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą.
Wyrośnięte ciasto cienko wałkujemy i wypełniamy spód i boki kokilek.
Potem po środku układamy kawałek brokuła, wypełniamy warstwą mięsa i przykrywamy niewielkim kawałkiem ciasta. U mnie to była choinka.
Zapiekanki pieczemy w 180 C około 30 minut.
Smaczna zapiekanka jarska z warzyw i ryżu. Ale zawsze możemy dodać wędlinę cz...
Odsłon: 5444
Dzisiaj również bardzo szybka propozycja. Zwłaszcza jeśli zostało nam co nie...
Odsłon: 7759
Uwielbiam zapiekane warzywa - w każdej konfiguracji. Bardzo dobrym dodatkiem...
Odsłon: 1617
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1683
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17466
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 423
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7680
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1683
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17466
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 423
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7680
Składniki
Do zmielonego mięsa dodajemy posiekane suszone pomidory, cebule, starty na grubych oczkach ogórek i paprykę. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano, wbijamy jajko, wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.Potem dodajemy zmiękczoną w mleku pokruszoną bułkę . Brokuł krótko obgotować i ostudzić. Ciasto. Do przesianej mąki dodajemy pokruszone drożdże, oregano, mieszamy. Margarynę roztapiamy i przestudzamy. Mąkę mieszamy z resztą składników i dokładnie wyrabiamy na lśniące ciasto. Wyrobione ciasto przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Kokilki, naczynia do zapiekania 10 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wyrośnięte ciasto cienko wałkujemy i wypełniamy spód i boki kokilek.
Potem po środku układamy kawałek brokuła, wypełniamy warstwą mięsa i przykrywamy niewielkim kawałkiem ciasta. U mnie to była choinka. Zapiekanki pieczemy w 180 C około 30 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 130
Siekane kotleciki drobiowe
Siekane kotleciki drobiowe z groszkiem to doskonała alternatywa dla tradycyjn...
Odsłon: 540