Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekany bakłażan z pesto, pomidorkami i mozzarellą czyli właściwie pizza na spodzie z bakłażana
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 68
Mój najnowszy eksperyment z łososiem, którego staram się tak zawsze doprawić,...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11140
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 68
Mój najnowszy eksperyment z łososiem, którego staram się tak zawsze doprawić,...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11140
Składniki
Bakłażany przekroić na pół, ponacinać w kratkę, natrzeć obficie oliwą, posolić i posypać ziołami. Ułożyć na blasze i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni aż się zarumienią ( ok 20 minut).
Wyjąć z piekarnika, ułożyć na każdej połówce kilka przekrojonych na pół pomidorków, kilka kuleczek mozzarelli i rozprowadzić po pół łyżeczki pesto. Wstawić do piekarnika i zapiekać kolejne 15 minut. Przed podaniem posypać świeżymi ziołami.