Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekany bakłażan z pesto, pomidorkami i mozzarellą czyli właściwie pizza na spodzie z bakłażana
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3908
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 636
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3853
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 421
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3908
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 636
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3853
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 421
Składniki
Bakłażany przekroić na pół, ponacinać w kratkę, natrzeć obficie oliwą, posolić i posypać ziołami. Ułożyć na blasze i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni aż się zarumienią ( ok 20 minut).
Wyjąć z piekarnika, ułożyć na każdej połówce kilka przekrojonych na pół pomidorków, kilka kuleczek mozzarelli i rozprowadzić po pół łyżeczki pesto. Wstawić do piekarnika i zapiekać kolejne 15 minut. Przed podaniem posypać świeżymi ziołami.