Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste kawałki łososia jurajskiego ułożone na kolorowych duszonych warzywach. Doskonale uzupełnią świąteczne menu.
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 338
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 809
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 338
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 809
Składniki
Na żeliwnej patelni na maśle podsmażam pokrojone w plastry ziemniaki, słupki marchewki i szalotki. Całość solę. Wlewam 200 ml wody. Duszę pod przykryciem, aż ziemniaki będą prawie miękkie. Dodaję pokrojone papryki różyczki romanesco. Całość posypuję pieprzem.
Na warzywach układam kawałki łososia oprószone solą i pieprzem. Przykrywam i zapiekam w nagrzanym piecyku do 200°C przez 15-20 minut. Łososia podaję posypanego czerwonym pieprzem, natką pietruszki i plasterkami cytryny.