Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste kawałki łososia jurajskiego ułożone na kolorowych duszonych warzywach. Doskonale uzupełnią świąteczne menu.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15137
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15137
Składniki
Na żeliwnej patelni na maśle podsmażam pokrojone w plastry ziemniaki, słupki marchewki i szalotki. Całość solę. Wlewam 200 ml wody. Duszę pod przykryciem, aż ziemniaki będą prawie miękkie. Dodaję pokrojone papryki różyczki romanesco. Całość posypuję pieprzem.
Na warzywach układam kawałki łososia oprószone solą i pieprzem. Przykrywam i zapiekam w nagrzanym piecyku do 200°C przez 15-20 minut. Łososia podaję posypanego czerwonym pieprzem, natką pietruszki i plasterkami cytryny.