Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy tutaj amatorów kalafiora? Jeśli tak, koniecznie wypróbujcie go w takim stylu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5117
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 189
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5117
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 189
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki. Marchew ścieramy na dużych oczkach. Cebulę i radicchio siekamy. Boczek kroimy w kostkę. Składniki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy bulionem wymieszanym z jajkiem, śmietaną, serem i przyprawami. Zapiekamy 45 min. w 180°C pod przykryciem. Następnie kwadrans w termoobiegu, bez przykrycia w tej samej temperaturze.