Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy tutaj amatorów kalafiora? Jeśli tak, koniecznie wypróbujcie go w takim stylu.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 240
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 240
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki. Marchew ścieramy na dużych oczkach. Cebulę i radicchio siekamy. Boczek kroimy w kostkę. Składniki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy bulionem wymieszanym z jajkiem, śmietaną, serem i przyprawami. Zapiekamy 45 min. w 180°C pod przykryciem. Następnie kwadrans w termoobiegu, bez przykrycia w tej samej temperaturze.