Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekany kurczak nadziewany mozzarellą, pomidorami i bazylią
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 63
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2441
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 528
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 874
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 63
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2441
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 528
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 874
Składniki
Piekarnik należy włączyć na ok. 190 stopni (najlepiej z termoobiegiem). Dwie pojedyncze piersi z kurczaka posypujemy przyprawą do kurczaka, nakrajamy lekko nożem, aby zrobić kieszonki na dodatki (w odległości 1,5-2 cm od siebie). Do nacięć nakładamy na przemian pokrojoną w plasterki mozzarellę, pomidora oraz świeże listki bazylii. Opcjonalnie polewamy olejem sezamowym przed włożeniem do piekarnika. Wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut aż ser się rozpuści, a kurczak będzie z każdej strony upieczony. Podajemy z ulubionymi dodatkami.