Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny zapiekany makaron który zawsze robiła moja teściowa ! Bardzo syty i na pewno wiele wielu smakoszom przypadnie do gustu.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4629
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4089
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 31
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4629
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4089
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 31
Składniki
Kiełbasę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oliwie dodając pokrojoną cebulkę w plasterki ok 10 min. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
W kostkę większą kroimy paprykę natomiast selera, pietruszkę oraz marchewkę ścieramy na tarce. Wszystkie składniki mieszamy w misce razem z ugotowanym makaronem świderki. Do szklanki dodajemy wodę, koncentrat i wylewamy do miski, dodajemy majonez, sól, pieprz do smaku i mieszamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem a następnie układamy w nim makaron z warzywami całość posypujemy startym żółtym serem pieczemy w temperaturze 170 stopni ok. 25-30 minut.