Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny zapiekany makaron który zawsze robiła moja teściowa ! Bardzo syty i na pewno wiele wielu smakoszom przypadnie do gustu.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 943
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4570
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1204
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 535
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 943
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4570
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1204
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 535
Składniki
Kiełbasę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oliwie dodając pokrojoną cebulkę w plasterki ok 10 min. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
W kostkę większą kroimy paprykę natomiast selera, pietruszkę oraz marchewkę ścieramy na tarce. Wszystkie składniki mieszamy w misce razem z ugotowanym makaronem świderki. Do szklanki dodajemy wodę, koncentrat i wylewamy do miski, dodajemy majonez, sól, pieprz do smaku i mieszamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem a następnie układamy w nim makaron z warzywami całość posypujemy startym żółtym serem pieczemy w temperaturze 170 stopni ok. 25-30 minut.