Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny zapiekany makaron który zawsze robiła moja teściowa ! Bardzo syty i na pewno wiele wielu smakoszom przypadnie do gustu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16837
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 318
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 838
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23800
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16837
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 318
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 838
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23800
Składniki
Kiełbasę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oliwie dodając pokrojoną cebulkę w plasterki ok 10 min. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
W kostkę większą kroimy paprykę natomiast selera, pietruszkę oraz marchewkę ścieramy na tarce. Wszystkie składniki mieszamy w misce razem z ugotowanym makaronem świderki. Do szklanki dodajemy wodę, koncentrat i wylewamy do miski, dodajemy majonez, sól, pieprz do smaku i mieszamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem a następnie układamy w nim makaron z warzywami całość posypujemy startym żółtym serem pieczemy w temperaturze 170 stopni ok. 25-30 minut.