Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny zapiekany makaron który zawsze robiła moja teściowa ! Bardzo syty i na pewno wiele wielu smakoszom przypadnie do gustu.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1054
Ciasteczka twarogowe, bardzo szybkie w przygotowaniu, mała ilość składników.
Odsłon: 11725
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3713
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1054
Ciasteczka twarogowe, bardzo szybkie w przygotowaniu, mała ilość składników.
Odsłon: 11725
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3713
Składniki
Kiełbasę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oliwie dodając pokrojoną cebulkę w plasterki ok 10 min. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
W kostkę większą kroimy paprykę natomiast selera, pietruszkę oraz marchewkę ścieramy na tarce. Wszystkie składniki mieszamy w misce razem z ugotowanym makaronem świderki. Do szklanki dodajemy wodę, koncentrat i wylewamy do miski, dodajemy majonez, sól, pieprz do smaku i mieszamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem a następnie układamy w nim makaron z warzywami całość posypujemy startym żółtym serem pieczemy w temperaturze 170 stopni ok. 25-30 minut.