Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis niezwykle efektowny i do tego zdrowy
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1196
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2074
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 501
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1196
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2074
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 501
Składniki
Przygotowanie Oczyszczoną fasolkę i warzywa (oprócz cebuli) zagotowuję w osolonej wodzie. W rondlu rozgrzewam margarynę, wkładam ugotowaną na półmiękko i odcedzoną fasolkę oraz warzywa. Cebulę kroję w kostkę i dodaję do pozostałych warzyw. Smażę przez 10 minut, od czasu do czasu delikatnie mieszając. 2.Wsypuję mąkę i przyprawę, znów podsmażam. Wlewam śmietanę, dodaję pokrojoną natkę, przyprawiam pieprzem. Gdy potrawa jest zbyt gęsta, rozcieńczam ją przegotowaną wodą lub rozpuszczoną kostką rosołową tak, by powstał sos. Podaję na gorąco, z ziemniakami i surówką z kapusty. Jako przystawkę można podawać z pieczywem.