Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis niezwykle efektowny i do tego zdrowy
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10930
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4862
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 993
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9402
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1396
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10930
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4862
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 993
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9402
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1396
Składniki
Przygotowanie Oczyszczoną fasolkę i warzywa (oprócz cebuli) zagotowuję w osolonej wodzie. W rondlu rozgrzewam margarynę, wkładam ugotowaną na półmiękko i odcedzoną fasolkę oraz warzywa. Cebulę kroję w kostkę i dodaję do pozostałych warzyw. Smażę przez 10 minut, od czasu do czasu delikatnie mieszając. 2.Wsypuję mąkę i przyprawę, znów podsmażam. Wlewam śmietanę, dodaję pokrojoną natkę, przyprawiam pieprzem. Gdy potrawa jest zbyt gęsta, rozcieńczam ją przegotowaną wodą lub rozpuszczoną kostką rosołową tak, by powstał sos. Podaję na gorąco, z ziemniakami i surówką z kapusty. Jako przystawkę można podawać z pieczywem.