Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22232
Dodano: 21.01.2009
Odsłon: 8551
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie Oczyszczoną fasolkę i warzywa (oprócz cebuli) zagotowuję w osolonej wodzie. W rondlu rozgrzewam margarynę, wkładam ugotowaną na półmiękko i odcedzoną fasolkę oraz warzywa. Cebulę kroję w kostkę i dodaję do pozostałych warzyw. Smażę przez 10 minut, od czasu do czasu delikatnie mieszając. 2.Wsypuję mąkę i przyprawę, znów podsmażam. Wlewam śmietanę, dodaję pokrojoną natkę, przyprawiam pieprzem. Gdy potrawa jest zbyt gęsta, rozcieńczam ją przegotowaną wodą lub rozpuszczoną kostką rosołową tak, by powstał sos. Podaję na gorąco, z ziemniakami i surówką z kapusty. Jako przystawkę można podawać z pieczywem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

IrenaSmak 24 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Składniki i Opis przygotowania się nie spotkały Tam szpinak a tu fasolka UPSS Internetowy PSIKUS1 Kto głosował? | Odpowiedz

natala79 22 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Aaaaale o co chodzi? gole opis nie zgodny z tym co widac na zdjÄ1 Kto głosował? | Odpowiedz

hanula 22 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
hm..., chyba jakaś kucha. Przepis inny składniki inne, zdjecie tez o czymś innym. Prosze o poprawke:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

ewaczek75 22 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
???????????? yyyyyyyyyyczy to tylko dla mnie brzmi dziwnie? Ten opis przygotowania ma sie nijak do przepisu - czy aby nie zaszla tu jakas pomylka?
Jesli tak to prosze o o poprawny opis przygotowania bo juz mi leci slinka kiedy patrze na zdjecie mniam ...... ;)
Dzieki
1 Kto głosował? | Odpowiedz

ewaczek75 22 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
ale w przepisnie nie widze warzyw ani tym bardziej fasolki?1 Kto głosował? | Odpowiedz