Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażana cukinia to szybkie i proste, letnie danie. Przygotowuję ją tak jak młodą kapustę. Można ją podać jako samodzielne danie lub jako dodatek do smażonego lub pieczonego mięsa.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 474
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 474
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zeszklić na łyżce oleju.
Cukinię i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do cebuli. Chwilę razem dusić, zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem. Gotować do miękkości.
Pozostały olej rozgrzać na patelni, dodać kawałki boczku, zrumienić, wsypać mąkę, zrobić zasmażkę. Zawartość patelni przełożyć do gotującej się cukinii, dokładnie wymieszać.
Koperek drobno posiekać, dodać do ugotowanej cukinii.