Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażana cukinia to szybkie i proste, letnie danie. Przygotowuję ją tak jak młodą kapustę. Można ją podać jako samodzielne danie lub jako dodatek do smażonego lub pieczonego mięsa.
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 285
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 103
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3045
Bardzo prosta w przygotowaniu surówka. Doskonały dodatek do mięs, ryb, ale ró...
Odsłon: 68
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 285
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 103
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3045
Bardzo prosta w przygotowaniu surówka. Doskonały dodatek do mięs, ryb, ale ró...
Odsłon: 68
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zeszklić na łyżce oleju.
Cukinię i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do cebuli. Chwilę razem dusić, zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem. Gotować do miękkości.
Pozostały olej rozgrzać na patelni, dodać kawałki boczku, zrumienić, wsypać mąkę, zrobić zasmażkę. Zawartość patelni przełożyć do gotującej się cukinii, dokładnie wymieszać.
Koperek drobno posiekać, dodać do ugotowanej cukinii.