Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażana cukinia to szybkie i proste, letnie danie. Przygotowuję ją tak jak młodą kapustę. Można ją podać jako samodzielne danie lub jako dodatek do smażonego lub pieczonego mięsa.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 879
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 805
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 275
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 879
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 805
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 275
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zeszklić na łyżce oleju.
Cukinię i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do cebuli. Chwilę razem dusić, zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem. Gotować do miękkości.
Pozostały olej rozgrzać na patelni, dodać kawałki boczku, zrumienić, wsypać mąkę, zrobić zasmażkę. Zawartość patelni przełożyć do gotującej się cukinii, dokładnie wymieszać.
Koperek drobno posiekać, dodać do ugotowanej cukinii.