Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażana cukinia to szybkie i proste, letnie danie. Przygotowuję ją tak jak młodą kapustę. Można ją podać jako samodzielne danie lub jako dodatek do smażonego lub pieczonego mięsa.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98986
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5081
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13678
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5907
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98986
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5081
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13678
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5907
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zeszklić na łyżce oleju.
Cukinię i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do cebuli. Chwilę razem dusić, zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem. Gotować do miękkości.
Pozostały olej rozgrzać na patelni, dodać kawałki boczku, zrumienić, wsypać mąkę, zrobić zasmażkę. Zawartość patelni przełożyć do gotującej się cukinii, dokładnie wymieszać.
Koperek drobno posiekać, dodać do ugotowanej cukinii.