Do góry

Dania główne Przepis na:

Zasmażana kiszona kapusta

Zasmażana kiszona kapusta

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 172

Dodano:

Odsłon: 5757

Podawana na chlebie z masłem, może być serwowana zarówno na obiad, jak i kolację

Składniki

  • 400 g kiszonej kapusty
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • ½ łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • 1 i ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • ½ pętka kiełbasy
  • 4 suszone grzyby (dodałam suszone podgrzybki, mogą być też pieczarki)
  • 2 sztuki cebuli
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 1 i ½ łyżeczki curry
  • 1 i ½ łyżeczki wegety
  • 1 i ½ łyżeczki koncentratu
  • ¼ szklanki wody
  • 1 łyżka oliwy
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka kroimy w mała kostkę i wrzucamy do miseczki, przyprawiamy po pół łyżeczki pieprzem, solą, słodką papryką oraz przyprawą do kurczaka. Pokrojoną pierś dokładnie mieszamy aby połączyła się z przyprawami i smażymy, a następnie odstawiamy na bok.

  2. Suszone grzyby wkładamy do wody aby łatwiej było je pokroić.

  3. Kiełbasę z cebulą kroimy w małą kostkę i podsmażamy na łyżce oliwy do zarumienienia kiełbasy.

  4. Grzyby kroimy w kostkę i dodajemy do kiełbasy z cebulą, podsmażamy przez kilka minut następnie dodajemy kiszoną kapustę.

  5. Przed przyprawianiem dodajemy usmażoną wcześniej pierś z kurczaka. Do całości dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Doprawiamy 1 i ½ łyżeczki koncentratu pomidorowego i wegety oraz połową łyżeczki soli, papryki pikantnej i słodkiej oraz łyżeczką pieprzu.

  6. Całość zalewamy ¼ szklanki wody. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i smażymy przez 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 stycznia Super danie i pyszne połączenie smaków :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń