Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasto francuskie, lecz ze względu na ilość tłuszczu często go sobie odmawiam, lecz dziś postanowiłam przyrządzić je na wytrawnie i zaspokoić potrzeba na tłuszczyk i coś przepysznie chrupkiego. Może się wydawać, że to czasochłonny przepis, ale przygotowanie zajmuje max 30 min.
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 25
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 25
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżka sosu sojowego i pieprzem. Wstawiamy do lodówki, by się zamarynowalo, około 1 godziny wystarczy, jeśli czas nagli Na osobnej patelni Rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy pokrojone w plasterki pieczarki, po kilku minutach dodajemy szpinak i dusimy aż zwiednie i woda odparuje, doprawiamy tymiankem, solą i pieprzem. Kurczaka smażymy około 15 min.
Ciasto wykładamy na papier do pieczenia, nakrajamy paseczki z obu Stron tj na zdjęciu, zostawiając środek nie na cięty, by ułożyć farsz. Wykładamy pieczarki ze szpinakiem na całą długość a następnie kurczaka i obsypujemy połowa sera . Zawijamy paski od początku jeden na drugi zagniatające końce. Następnie roztrzepanym białkiem smarujemy naszego zawijanca, posypujemy szczyptą ziol i reszta sera. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni góra dół i pieczemy około 25-35 min, aż się przyrumieni. Ja podałam z sałata z dressingiem, polecam. Smacznego