Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie sobie..a takie smaczne..inne niż tradycyjne mielone smażone w tłuszczu.Ten przepis jest dietetyczny mimo że boczek otula mięsko. Serdecznie polecam:)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38511
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 396
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38511
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 396
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Składniki
Mięso zmielić.Cebulę posiekać ,a czosnek przepuścić przez praskę. Dodać do mięsa cebulę,czosnek,bułkę odciśniętą moczoną w mleku,jajka oraz przyprawy. Mięso dobrze wyrobić by się skleiło podczas lepienia kulek. Każdą mięsną kulką ,zawinąć w dwa plasterki boczku. Kłaść na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Dać do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 35min w 200st. po tym czasie włączyć termoobieg i zezłocić. Upieczone posypać obficie parmezanem. Kuleczki są pyszne ,chrupiące niczym smażone na tłuszczu,lecz ten sposób bardzo polecam ,jest o wiele zdrowszy:)
Smacznego życzę!