Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka nie muszą być tłuste i nudnie, oto ich pyszna i zdrowsza wersja ;)
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 704
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 198
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1380
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 704
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 198
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1380
Składniki
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, najlepiej na pojedyncze kostki. Marchew, ziemniak, pietruszkę kroimy w drobne paseczki. Czosnek i seler kroimy w plasterki, cebulę w kostkę, przyprawy mieszamy z sosem sojowym i ketchupem. Bierzemy worek do pieczenia w piekarniku wkładamy do niego mięso, pokrojone warzywa, przyprawy zawiązujemy dokładnie mieszamy i pieczemy w piekarniku przez godzinkę na 180 stopni.
Najlepiej smakują z ryżem.