Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad jednogarnkowy . Smakuje wyśmienicie, dobry na co dzień jak i od święta.
duża brytfanna
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7852
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1048
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13613
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7852
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1048
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13613
Składniki
Żeberka pokroić w paski, ziemniaki na ćwiartki, marchew w pół plastry, cebula w piórka.Zrobić marynatę do mięsa. Musztarda, ketchup, rozgniecione ziarna kolendry, sól, pieprz, olej, liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego (ja dodałam zmielone ziele ang.) rozgnieciony czosnek, 1 łyżka majeranku wszystko dobrze wymieszać i obłożyć marynatą żeberka. Odstawić aby się przegryzło. Wysmarować masłem brytfannę i na dno położyć skórki z boczku i umyte liście z kapusty. Odłożyć kilka liści aby przykryć danie na wierzchu. Pokroić kapustę, boczek w dużą kostkę.
Na liście kapusty kładziemy połowę pokrojonych ziemniaków, solimy, posypujemy majerankiem, pieprzem, połowę pokrojonej marchewki i cebuli połowę pokrojonej kapusty, połowę pokrojonego boczku i kilka wiórków masła. Na to kładziemy zamarynowane żeberka i ponownie resztę ziemniaków, przyprawy, suszone grzyby, marchew, cebulę , resztę pokrojonej kapusty resztę boczku wszystko solimy, posypujemy pieprzem i majerankiem, kilka wiórków masła i przykrywamy liśćmi kapusty. Podlewamy trochę wodą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni Celsjusza i dusimy ok 2 godz.