Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad jednogarnkowy . Smakuje wyśmienicie, dobry na co dzień jak i od święta.
duża brytfanna
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22769
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15141
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4854
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45468
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22769
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15141
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4854
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45468
Składniki
Żeberka pokroić w paski, ziemniaki na ćwiartki, marchew w pół plastry, cebula w piórka.Zrobić marynatę do mięsa. Musztarda, ketchup, rozgniecione ziarna kolendry, sól, pieprz, olej, liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego (ja dodałam zmielone ziele ang.) rozgnieciony czosnek, 1 łyżka majeranku wszystko dobrze wymieszać i obłożyć marynatą żeberka. Odstawić aby się przegryzło. Wysmarować masłem brytfannę i na dno położyć skórki z boczku i umyte liście z kapusty. Odłożyć kilka liści aby przykryć danie na wierzchu. Pokroić kapustę, boczek w dużą kostkę.
Na liście kapusty kładziemy połowę pokrojonych ziemniaków, solimy, posypujemy majerankiem, pieprzem, połowę pokrojonej marchewki i cebuli połowę pokrojonej kapusty, połowę pokrojonego boczku i kilka wiórków masła. Na to kładziemy zamarynowane żeberka i ponownie resztę ziemniaków, przyprawy, suszone grzyby, marchew, cebulę , resztę pokrojonej kapusty resztę boczku wszystko solimy, posypujemy pieprzem i majerankiem, kilka wiórków masła i przykrywamy liśćmi kapusty. Podlewamy trochę wodą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni Celsjusza i dusimy ok 2 godz.