Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2348 Ocena: 52209
Dodano: 08.03.2015
Odsłon: 11165
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Żeberka myjemy ,dzielimy na porcje. Oprószamy mąką i podsmażamy na złoto z każdej strony na rozgrzanym smalcu. Przekładamy do rondelka ,zalewamy bulionem wymieszanym z przyprawami ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek .Dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Cebulę kroimy w kostkę ,podsmażamy na tłuszczu ze smażenia żeberek ,osączamy z jego nadmiaru i dodajemy do potrawy. Dusimy jeszcze 20 min ,dodajemy koncentrat i dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką i szczypiorkiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Futka 08 marca 2015Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetyczne żeberka ;D3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 08 marca 2015Zgłoś do usunięcia
Pyszności i jeszcze te kopytka i buraczki, mniam :)2 Kto głosował? | Odpowiedz