Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj żeberka duszone na patelni, prosty, zwyczajny przepis i tylko tradycyjne przyprawy. Polecam
miska, głębsza patelnia, widelec, garnuszek do przygotowania mieszanki - marynaty,
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 123
Królowa grilla :)
Odsłon: 1228
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 181
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 123
Królowa grilla :)
Odsłon: 1228
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 181
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć. Przyprawy wymieszać w z 4 łyżkami oleju i następnie natrzeć mieszanką mięso. Odłożyć na 30 minut, po tym czasie przełożyć na dobrze rozgrzany tłuszcz. Gdy żeberka się zrumienią zmniejszyć płomień ognia i smażyć mięso do miękkości, podlewając bulionem lub ciepłą wodą. Co jakiś czas żeberka obracać i uważać aby się nie przypaliły. Podawać do drugiego dania w towarzystwie surówki.
Żeberka gotowe do podania.