Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj żeberka duszone na patelni, prosty, zwyczajny przepis i tylko tradycyjne przyprawy. Polecam
miska, głębsza patelnia, widelec, garnuszek do przygotowania mieszanki - marynaty,
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1003
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2914
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1003
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2914
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć. Przyprawy wymieszać w z 4 łyżkami oleju i następnie natrzeć mieszanką mięso. Odłożyć na 30 minut, po tym czasie przełożyć na dobrze rozgrzany tłuszcz. Gdy żeberka się zrumienią zmniejszyć płomień ognia i smażyć mięso do miękkości, podlewając bulionem lub ciepłą wodą. Co jakiś czas żeberka obracać i uważać aby się nie przypaliły. Podawać do drugiego dania w towarzystwie surówki.
Żeberka gotowe do podania.