Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie sycące jednogarnkowe, pyszne
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3163
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 552
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2301
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3163
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 552
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2301
Składniki
Żeberka pokroić na kawałki, włożyć do garnka, dodać starte na grubych oczkach tarki jarzyny, liście laurowe i ziele angielskie, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Kapustę kiszoną włożyć do osobnego garnka, podlać wodą i gotować. Kiedy kapusta będzie miękka, odlać wodę (żeby kwaśnica nie była za kwaśna), a kapustę dodać do żeberek, wymieszać. Na patelni zrobić z masła i mąki jasną zasmażkę, rozprowadzić odrobiną przestudzonej wody i wlać do garnka z żeberkami. Całość zagotować, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Żeberka podawać z ziemniakami lub chlebem.