Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie sycące jednogarnkowe, pyszne
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Żeberka pokroić na kawałki, włożyć do garnka, dodać starte na grubych oczkach tarki jarzyny, liście laurowe i ziele angielskie, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Kapustę kiszoną włożyć do osobnego garnka, podlać wodą i gotować. Kiedy kapusta będzie miękka, odlać wodę (żeby kwaśnica nie była za kwaśna), a kapustę dodać do żeberek, wymieszać. Na patelni zrobić z masła i mąki jasną zasmażkę, rozprowadzić odrobiną przestudzonej wody i wlać do garnka z żeberkami. Całość zagotować, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Żeberka podawać z ziemniakami lub chlebem.