Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie sycące jednogarnkowe, pyszne
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2421
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2524
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 498
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1342
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2421
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2524
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 498
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1342
Składniki
Żeberka pokroić na kawałki, włożyć do garnka, dodać starte na grubych oczkach tarki jarzyny, liście laurowe i ziele angielskie, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Kapustę kiszoną włożyć do osobnego garnka, podlać wodą i gotować. Kiedy kapusta będzie miękka, odlać wodę (żeby kwaśnica nie była za kwaśna), a kapustę dodać do żeberek, wymieszać. Na patelni zrobić z masła i mąki jasną zasmażkę, rozprowadzić odrobiną przestudzonej wody i wlać do garnka z żeberkami. Całość zagotować, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Żeberka podawać z ziemniakami lub chlebem.