Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne żeberka duszone w kapuście białej. Tak przygotowane żeberka skuszą każdego niejadka a młoda świeża kapusta dodała żeberkom wyjątkowego smaku.
deska do krojenia, nóż, patelnia, garnek, naczynie zaroodporne,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5240
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 815
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11648
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5037
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5240
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 815
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11648
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5037
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Żeberka opłukać , osuszyć, a następnie natrzeć solą oraz pieprzem cayenne. Włożyć na rozgrzany olej i podsmażać na złoty kolor z każdej strony. Zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze około 40 minut, krótko przed końcem smażenia żeberka posmarować miodem. Kapustę obrać z brzydkich liści, opłukać a następnie poszatkować. W dużym garnku rozgrzać masło włożyć kapustę, dodać około 3/4 szkl. wody i doprowadzić do zagotowania . Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i dusić kapustę około 10 minut. Cebulę obrać , pokroić i podsmażyć do zeszklenia dodać do kapusty , dodać również przyprawy i koperek wymieszać. Po 10 minutach do kapusty włożyć żeberka i dusić jeszcze 15 minut pod przykryciem. Podawać na kapuście w towarzystwie ugotowanych młodych ziemniaczków. Smacznego.
Danie gotowe do podania.