Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne żeberka duszone w kapuście białej. Tak przygotowane żeberka skuszą każdego niejadka a młoda świeża kapusta dodała żeberkom wyjątkowego smaku.
deska do krojenia, nóż, patelnia, garnek, naczynie zaroodporne,
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 178
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 390
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 189
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 178
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 390
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 189
Składniki
Żeberka opłukać , osuszyć, a następnie natrzeć solą oraz pieprzem cayenne. Włożyć na rozgrzany olej i podsmażać na złoty kolor z każdej strony. Zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze około 40 minut, krótko przed końcem smażenia żeberka posmarować miodem. Kapustę obrać z brzydkich liści, opłukać a następnie poszatkować. W dużym garnku rozgrzać masło włożyć kapustę, dodać około 3/4 szkl. wody i doprowadzić do zagotowania . Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i dusić kapustę około 10 minut. Cebulę obrać , pokroić i podsmażyć do zeszklenia dodać do kapusty , dodać również przyprawy i koperek wymieszać. Po 10 minutach do kapusty włożyć żeberka i dusić jeszcze 15 minut pod przykryciem. Podawać na kapuście w towarzystwie ugotowanych młodych ziemniaczków. Smacznego.
Danie gotowe do podania.