Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka duszone w warzywach.

Żeberka duszone w warzywach.

Autor:

Przepisów i artykułów: 818 Ocena: 15817

Dodano:

Odsłon: 623

Aromatyczne,kruche i bardzo smaczne:)

Składniki

  • 1 kg żeberek wp.
  • przypr.do gulaszu łyżeczka
  • kminek mielony łyżeczka
  • Ziele angielskie mielone łyżeczka
  • przypr.do wieprzowiny łyżeczka
  • ketchup łagodny 2 łyżki
  • 3 marchewki
  • 1/2 selera + 2 łodygi naci
  • 1 pietruszka
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyte żeberka poporcjować.
    Wszystkie przyprawy zmieszać razem.
    Każdy kawałek żeberka obtoczyć w przyprawach i dać do rondla.
    Resztę przypraw dać na wierzch żeberek.

    Warzywa pokroić w talarki a natkę posiekać.
    Wrzucić na wierzch żeberek.

    Podlać wodą i dusić ponad godz.co jakiś czas zamieszać.
    Dusić do odparowania wody.
    Wtedy doprawić solą i pieprzem do smaku,lekko zasmażyć.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń