Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, soczyste żeberka plus fasolka tworzą idealny duet.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4857
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7408
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4857
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7408
Składniki
Żeberka pokroiłem na kawałki z jedną kostką. Paprykę wymieszałem z mąką, obtoczyłem w mieszance żeberka i kilka minut podsmażyłem. Następnie przełożyłem je na patelnię do duszenia i zalałem wodą. Dodałem warzywa i przyprawy (bez cebuli i fasolki) dusiłem około godziny.
Cebulę pokroiłem w talarki, podsmażyłem na patelni i dodałem do żeberek razem z 3 garściami fasolki szparagowej. Dusiłem jeszcze około 0,5 godziny. Sprawdzałem miękkość zarówno żeberek jak i fasolki, podany czas jest orientacyjny.
Powstały sos zagęściłem mąką, zabieliłem śmietaną i posypałem natką z pietruszki.
Przemycamy zdrowie. Do duszonego mięsa można podsypać siemie lniane, ostropest, otręby, płatki owsiane. Wszystko znika :D