Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka to chyba moje ulubione mięsko. Uwielbiam je w każdej postaci. Tym razem zapraszam na duszone żeberka z warzywami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11440
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1224
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11971
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2120
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11440
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1224
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11971
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2120
Składniki
Żeberka myjemy, okrawamy z nadmiaru tłuszczu i dzielimy na porcje. Posypujemy papryką słodką i obsmażamy na oleju na rumiano z obu stron. Obsmażone żeberka przekładamy do większego garnka zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i dusimy ok. 1,5 godziny do miękkości mięsa. Po pół godzinie duszenia dodajemy pokrojone w grubsze plasterki marchew oraz pieczarki. Pod sam koniec duszenia dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i sosem sojowym. Miękkie żeberka wyciągamy z garnka a sos zagęszczamy mąką roztrzepaną z odrobinie wody. Do gotowego sosu wkładamy żeberka i jeszcze chwilę dusimy. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)