Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 182 Ocena: 5055
Dodano: 12.02.2018
Odsłon: 7593
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Żeberka myjemy, okrawamy z nadmiaru tłuszczu i dzielimy na porcje. Posypujemy papryką słodką i obsmażamy na oleju na rumiano z obu stron. Obsmażone żeberka przekładamy do większego garnka zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i dusimy ok. 1,5 godziny do miękkości mięsa. Po pół godzinie duszenia dodajemy pokrojone w grubsze plasterki marchew oraz pieczarki. Pod sam koniec duszenia dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i sosem sojowym. Miękkie żeberka wyciągamy z garnka a sos zagęszczamy mąką roztrzepaną z odrobinie wody. Do gotowego sosu wkładamy żeberka i jeszcze chwilę dusimy. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 12 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetyczne :)2 Kto głosował? | Odpowiedz