Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka to chyba moje ulubione mięsko. Uwielbiam je w każdej postaci. Tym razem zapraszam na duszone żeberka z warzywami.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1288
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458011
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1546
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2318
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1288
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458011
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1546
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2318
Składniki
Żeberka myjemy, okrawamy z nadmiaru tłuszczu i dzielimy na porcje. Posypujemy papryką słodką i obsmażamy na oleju na rumiano z obu stron. Obsmażone żeberka przekładamy do większego garnka zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i dusimy ok. 1,5 godziny do miękkości mięsa. Po pół godzinie duszenia dodajemy pokrojone w grubsze plasterki marchew oraz pieczarki. Pod sam koniec duszenia dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i sosem sojowym. Miękkie żeberka wyciągamy z garnka a sos zagęszczamy mąką roztrzepaną z odrobinie wody. Do gotowego sosu wkładamy żeberka i jeszcze chwilę dusimy. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)