Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka to chyba moje ulubione mięsko. Uwielbiam je w każdej postaci. Tym razem zapraszam na duszone żeberka z warzywami.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32927
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2183
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4181
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 921
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32927
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2183
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4181
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 921
Składniki
Żeberka myjemy, okrawamy z nadmiaru tłuszczu i dzielimy na porcje. Posypujemy papryką słodką i obsmażamy na oleju na rumiano z obu stron. Obsmażone żeberka przekładamy do większego garnka zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i dusimy ok. 1,5 godziny do miękkości mięsa. Po pół godzinie duszenia dodajemy pokrojone w grubsze plasterki marchew oraz pieczarki. Pod sam koniec duszenia dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i sosem sojowym. Miękkie żeberka wyciągamy z garnka a sos zagęszczamy mąką roztrzepaną z odrobinie wody. Do gotowego sosu wkładamy żeberka i jeszcze chwilę dusimy. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)