Do góry

Dania główne Przepis na:

ŻEBERKA MIODOWO-IMBIROWE

ŻEBERKA MIODOWO-IMBIROWE

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 18892

Dodano:

Odsłon: 6389

Fantastyczne.

Składniki

  • Żeberka wieprzowe, 1 kg
  • sól, 1 łyżeczka
  • mielony imbir, 1 łyżeczka
  • CZOSNEK GRANULOWANY
  • sos sojowy, 1/4 szklanki
  • płynny miód, 1 szklanka
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
ŻEBERKA MIODOWO-IMBIROWE

Przygotowanie

  1. Żeberka pokroic na porcje. Posypac solą, imbirem i czosnkiem.

  2. Sos sojowy zmieszac z miodem i posmarowac żeberka.

  3. Piec w piekarniku w 180 stopniach przez godzinę. Podczas pieczenia polewac sosem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kropka07 27 listopada 2010 żeberka pyszne:) właśnie się nimi zajadam:) polecam sróbować

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń