Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba mój ulubiony sposób na żeberka. Z własną kapustą – pycha.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 754
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22790
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15187
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4900
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45676
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 754
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22790
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15187
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4900
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45676
Składniki
Umyte, osuszone żeberka pokroiłem na kawałki, oprószyłem solą, pieprzem, rozmarynem i papryką. Do naczynia żaroodpornego wlałem odrobinę oleju, wrzuciłem listki laurowe i ziele angielskie. Na olej położyłem pokrojone żeberka i przykryłem kapustą. Delikatnie przemieszałem, tak żeby mięso było na wierzchu.
Wstawiłem do piekarnika na 190 stopni, piekłem 1,5 godziny. Podawałem z ziemniakami posypanymi koperkiem, bez dodatkowej surówki. Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna, można ją przed pieczeniem przepłukać zimną wodą.
Przed podaniem lepiej sprawdzić czy żeberka są miękkie, wiadomo różne piekarniki różnie pieką no i mięso też ma swoje „widzimisię”.