Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba mój ulubiony sposób na żeberka. Z własną kapustą – pycha.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 138
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 233
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 138
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 233
Składniki
Umyte, osuszone żeberka pokroiłem na kawałki, oprószyłem solą, pieprzem, rozmarynem i papryką. Do naczynia żaroodpornego wlałem odrobinę oleju, wrzuciłem listki laurowe i ziele angielskie. Na olej położyłem pokrojone żeberka i przykryłem kapustą. Delikatnie przemieszałem, tak żeby mięso było na wierzchu.
Wstawiłem do piekarnika na 190 stopni, piekłem 1,5 godziny. Podawałem z ziemniakami posypanymi koperkiem, bez dodatkowej surówki. Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna, można ją przed pieczeniem przepłukać zimną wodą.
Przed podaniem lepiej sprawdzić czy żeberka są miękkie, wiadomo różne piekarniki różnie pieką no i mięso też ma swoje „widzimisię”.