Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba mój ulubiony sposób na żeberka. Z własną kapustą – pycha.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Składniki
Umyte, osuszone żeberka pokroiłem na kawałki, oprószyłem solą, pieprzem, rozmarynem i papryką. Do naczynia żaroodpornego wlałem odrobinę oleju, wrzuciłem listki laurowe i ziele angielskie. Na olej położyłem pokrojone żeberka i przykryłem kapustą. Delikatnie przemieszałem, tak żeby mięso było na wierzchu.
Wstawiłem do piekarnika na 190 stopni, piekłem 1,5 godziny. Podawałem z ziemniakami posypanymi koperkiem, bez dodatkowej surówki. Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna, można ją przed pieczeniem przepłukać zimną wodą.
Przed podaniem lepiej sprawdzić czy żeberka są miękkie, wiadomo różne piekarniki różnie pieką no i mięso też ma swoje „widzimisię”.