Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba mój ulubiony sposób na żeberka. Z własną kapustą – pycha.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 357
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8664
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2993
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 947
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 357
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8664
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2993
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 947
Składniki
Umyte, osuszone żeberka pokroiłem na kawałki, oprószyłem solą, pieprzem, rozmarynem i papryką. Do naczynia żaroodpornego wlałem odrobinę oleju, wrzuciłem listki laurowe i ziele angielskie. Na olej położyłem pokrojone żeberka i przykryłem kapustą. Delikatnie przemieszałem, tak żeby mięso było na wierzchu.
Wstawiłem do piekarnika na 190 stopni, piekłem 1,5 godziny. Podawałem z ziemniakami posypanymi koperkiem, bez dodatkowej surówki. Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna, można ją przed pieczeniem przepłukać zimną wodą.
Przed podaniem lepiej sprawdzić czy żeberka są miękkie, wiadomo różne piekarniki różnie pieką no i mięso też ma swoje „widzimisię”.