Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka w rękawie z marynacie piwnej z pysznymi dodatkami. Kruche, soczyste i miękkie, bardzo aromatyczne.
Rękaw do pieczenia
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 140
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 140
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Składniki
Żeberka najlepiej zamarynować dzień przed ich pieczeniem. Marynata: Czosnek, ziele angielskie i gorczycę ucieramy w moździerzu. Mieszamy z pozostałymi składnikami i dokładnie mieszamy. Żeberka kroimy i zalewamy marynatą. Zostawiamy na całą noc w lodówce, wyciągamy na godzinę przed pieczeniem. Do rękawa do pieczenia wkładamy żeberka wraz z całą marynatą oraz 2 cebule pokrojone w ćwiartki. Rękaw zawiązujemy z obu stron i nakłuwamy od góry. Pieczemy w 180 stopniach przez 90 minut. Na ostatnie 15-20 minut rękaw rozcinamy, aby mięso przypiekło się ładnie od góry. Żeberka świetnie smakują z pieczonymi ziemniaczkami z tego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-pieczone-ziemniaczki-z-czosnkiem-i-tymiankiem,1938282,sprytnachochla.html