Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka w rękawie z marynacie piwnej z pysznymi dodatkami. Kruche, soczyste i miękkie, bardzo aromatyczne.
Rękaw do pieczenia
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 587
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3690
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 263
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 418
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 587
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3690
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 263
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 418
Składniki
Żeberka najlepiej zamarynować dzień przed ich pieczeniem. Marynata: Czosnek, ziele angielskie i gorczycę ucieramy w moździerzu. Mieszamy z pozostałymi składnikami i dokładnie mieszamy. Żeberka kroimy i zalewamy marynatą. Zostawiamy na całą noc w lodówce, wyciągamy na godzinę przed pieczeniem. Do rękawa do pieczenia wkładamy żeberka wraz z całą marynatą oraz 2 cebule pokrojone w ćwiartki. Rękaw zawiązujemy z obu stron i nakłuwamy od góry. Pieczemy w 180 stopniach przez 90 minut. Na ostatnie 15-20 minut rękaw rozcinamy, aby mięso przypiekło się ładnie od góry. Żeberka świetnie smakują z pieczonymi ziemniaczkami z tego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-pieczone-ziemniaczki-z-czosnkiem-i-tymiankiem,1938282,sprytnachochla.html