Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne żeberka z czosnkiem i nutą miodu. Pierwszy raz je jadłam- koniecznie muszę podrzucić przepis mojej mamie ️
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 20
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4180
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8606
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 876
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 20
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4180
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8606
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 876
Składniki
Mięso nacieramy majerankiem, tymiankiem, pieprzem i czosnkiem. Chowamy do lodówki najlepiej na 24h lub 2h minimum. Nie używam soli bo sos sojowy którego użyjemy później jest wystarczająco słony. Po tym czasie do miseczki dodajemy przyprawę do żeberek, miód, czosnek, oliwę i sos sojowy. Marynatą nacieramy żeberka, pieczemy pod folia aluminiowa ok godziny. Po tym czasie zdejmujemy folie, smarujemy miodem (cudownie się przypiecze!) i pieczemy jeszcze pół godzinki. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Zachęcam do zostawienia łapki w górę pod tym przepisem <3