Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne żeberka z czosnkiem i nutą miodu. Pierwszy raz je jadłam- koniecznie muszę podrzucić przepis mojej mamie ️
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 706
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1530
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1176
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 706
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1530
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1176
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 45
Składniki
Mięso nacieramy majerankiem, tymiankiem, pieprzem i czosnkiem. Chowamy do lodówki najlepiej na 24h lub 2h minimum. Nie używam soli bo sos sojowy którego użyjemy później jest wystarczająco słony. Po tym czasie do miseczki dodajemy przyprawę do żeberek, miód, czosnek, oliwę i sos sojowy. Marynatą nacieramy żeberka, pieczemy pod folia aluminiowa ok godziny. Po tym czasie zdejmujemy folie, smarujemy miodem (cudownie się przypiecze!) i pieczemy jeszcze pół godzinki. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Zachęcam do zostawienia łapki w górę pod tym przepisem <3