Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne żeberka z czosnkiem i nutą miodu. Pierwszy raz je jadłam- koniecznie muszę podrzucić przepis mojej mamie ️
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 271
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 783
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22483
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 271
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 783
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22483
Składniki
Mięso nacieramy majerankiem, tymiankiem, pieprzem i czosnkiem. Chowamy do lodówki najlepiej na 24h lub 2h minimum. Nie używam soli bo sos sojowy którego użyjemy później jest wystarczająco słony. Po tym czasie do miseczki dodajemy przyprawę do żeberek, miód, czosnek, oliwę i sos sojowy. Marynatą nacieramy żeberka, pieczemy pod folia aluminiowa ok godziny. Po tym czasie zdejmujemy folie, smarujemy miodem (cudownie się przypiecze!) i pieczemy jeszcze pół godzinki. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Zachęcam do zostawienia łapki w górę pod tym przepisem <3