Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne żeberka z czosnkiem i nutą miodu. Pierwszy raz je jadłam- koniecznie muszę podrzucić przepis mojej mamie ️
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 45
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7523
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154939
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1071
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 524
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 45
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7523
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154939
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1071
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 524
Składniki
Mięso nacieramy majerankiem, tymiankiem, pieprzem i czosnkiem. Chowamy do lodówki najlepiej na 24h lub 2h minimum. Nie używam soli bo sos sojowy którego użyjemy później jest wystarczająco słony. Po tym czasie do miseczki dodajemy przyprawę do żeberek, miód, czosnek, oliwę i sos sojowy. Marynatą nacieramy żeberka, pieczemy pod folia aluminiowa ok godziny. Po tym czasie zdejmujemy folie, smarujemy miodem (cudownie się przypiecze!) i pieczemy jeszcze pół godzinki. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Zachęcam do zostawienia łapki w górę pod tym przepisem <3