Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne żeberka z czosnkiem i nutą miodu. Pierwszy raz je jadłam- koniecznie muszę podrzucić przepis mojej mamie ️
Z jednej strony ostro przyprawione z drugiej lekko słodkie, oto moje żeberka :)
Odsłon: 3566
Jeżeli wśród moich czytelników jest ktoś, kto nie przepada za żeberkami, po s...
Odsłon: 18343
Kokosanki to mój ulubiony sposób na wykorzystanie nadmiaru białek. Tym razem...
Odsłon: 508
Pyszne i szybkie mini babeczki do koszyczka i na świąteczny stół.
Odsłon: 4352
Kokosanki to mój ulubiony sposób na wykorzystanie nadmiaru białek. Tym razem...
Odsłon: 508
Pyszne i szybkie mini babeczki do koszyczka i na świąteczny stół.
Odsłon: 4352
Składniki
Mięso nacieramy majerankiem, tymiankiem, pieprzem i czosnkiem. Chowamy do lodówki najlepiej na 24h lub 2h minimum. Nie używam soli bo sos sojowy którego użyjemy później jest wystarczająco słony. Po tym czasie do miseczki dodajemy przyprawę do żeberek, miód, czosnek, oliwę i sos sojowy. Marynatą nacieramy żeberka, pieczemy pod folia aluminiowa ok godziny. Po tym czasie zdejmujemy folie, smarujemy miodem (cudownie się przypiecze!) i pieczemy jeszcze pół godzinki. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Zachęcam do zostawienia łapki w górę pod tym przepisem <3
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety mielone
Dania główne
Szybkie danie z łodygi brokuła (stir-fry)
Dania główne
Jajka sadzone, ziemniaki sałata.
Dania główne
Kotlet jak schabowy z karkówki
Kotlety mielone
Moje pyszne kotlety mielone z podsmażoną cebulką i czosnkiem
Odsłon: 7
Szybkie danie z łodygi brokuła (stir-fry)
Szybkie danie z łodygi brokuła po raz pierwszy zrobiłam już jakiś czas temu....
Odsłon: 42