Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewielka ilość składników idealnie podkreśla smak wybornego mięsa.
Przepis dnia
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 627
Przepis dnia
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 627
Składniki
Żeberka podzieliłam na porcję po 6 kostek. Końcówkę bez żeberek można użyć na zupę lub upiec razem. Cały sekret żeberek polega na użyciu tylko trzech przypraw. Soli, pieprzu i kminku mielonego. Żeberka trzeba natrzeć i najlepiej zostawić na noc. Bez obaw o kminek- podkreśli smak ale sam nie będzie wyczuwalny.
Następnego dnia. Obrałam ziemniaki i pokroiłam w grubą frytkę, można w szóstki. Lekko skropiłam je olejem i dałam do rękawa do pieczenia. Tylko lekko posoliłam bo sól spłynie też z żeberek. Ułożyłam żeberka. Miałam pod ręką czosnek to wrzuciłam kilka od siebie. Piekłam je nie całe- do dwóch godzin w 180 st. Jeśli się nie zrumienią to można rozciąć rękaw i przypiec je jeszcze 15 minut ale to się raczej nie stanie.
Rozpływają się w ustach!
Smacznego :)