Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewielka ilość składników idealnie podkreśla smak wybornego mięsa.
Żeberka podzieliłam na porcję po 6 kostek. Końcówkę bez żeberek można użyć na zupę lub upiec razem.
Cały sekret żeberek polega na użyciu tylko trzech przypraw. Soli, pieprzu i kminku mielonego. Żeberka trzeba natrzeć i najlepiej zostawić na noc.
Bez obaw o kminek- podkreśli smak ale sam nie będzie wyczuwalny.
Następnego dnia.
Obrałam ziemniaki i pokroiłam w grubą frytkę, można w szóstki. Lekko skropiłam je olejem i dałam do rękawa do pieczenia. Tylko lekko posoliłam bo sól spłynie też z żeberek. Ułożyłam żeberka.
Miałam pod ręką czosnek to wrzuciłam kilka od siebie.
Piekłam je nie całe- do dwóch godzin w 180 st. Jeśli się nie zrumienią to można rozciąć rękaw i przypiec je jeszcze 15 minut ale to się raczej nie stanie.
Rozpływają się w ustach!
Smacznego :)
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 167230
Soczyste i bardzo wyraziste w smaku żeberka. Pieczone w naczyniu żaroodpornym...
Odsłon: 22329
Zostały mi w lodówce pieczarki i tak je połączyłam z żeberkami,wyszło świetni...
Odsłon: 1401
Placki z kurczakiem i papryką to smaczny, sycący, łatwy i naprawę szybki pomy...
Odsłon: 61
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 40
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 45
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 58
Można użyć brokułów świeżych lub mrożonych – danie zawsze będzie pyszne i aro...
Odsłon: 134
Placki z kurczakiem i papryką to smaczny, sycący, łatwy i naprawę szybki pomy...
Odsłon: 61
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 40
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 45
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 58
Można użyć brokułów świeżych lub mrożonych – danie zawsze będzie pyszne i aro...
Odsłon: 134
Składniki
Żeberka podzieliłam na porcję po 6 kostek. Końcówkę bez żeberek można użyć na zupę lub upiec razem. Cały sekret żeberek polega na użyciu tylko trzech przypraw. Soli, pieprzu i kminku mielonego. Żeberka trzeba natrzeć i najlepiej zostawić na noc. Bez obaw o kminek- podkreśli smak ale sam nie będzie wyczuwalny.
Następnego dnia. Obrałam ziemniaki i pokroiłam w grubą frytkę, można w szóstki. Lekko skropiłam je olejem i dałam do rękawa do pieczenia. Tylko lekko posoliłam bo sól spłynie też z żeberek. Ułożyłam żeberka. Miałam pod ręką czosnek to wrzuciłam kilka od siebie. Piekłam je nie całe- do dwóch godzin w 180 st. Jeśli się nie zrumienią to można rozciąć rękaw i przypiec je jeszcze 15 minut ale to się raczej nie stanie.
Rozpływają się w ustach!
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Jajka w sosie koperkowym
Dania główne
"Serowy makaron" z kurczakiem, pomidorami i kukurydzą
Dania główne
Calzone nieco inaczej
Dania główne
Zapiekanka chłopska
Jajka w sosie koperkowym
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 45
"Serowy makaron" z kurczakiem, pomidorami i kukurydzą
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 58