Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka trójkąty duszone w sosie

Żeberka trójkąty duszone w sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 710

Dodano:

Odsłon: 1606

Uwielbiamy te żeberka są tanie i mają na sobie bardzo duuużo mięsa.

Składniki

  • 500 g żeberek trójkątów,
  • 1 łyżka przyprawy Delikat,
  • 1 łyżka przyprawy do żeberek,
  • 0,5 łyżeczki ulubionej przyprawy w formie jarzynki,
  • 1,5 czubatej łyżki mąki,
  • 5 łyżek oleju,
  • 2 łyżki śmietany,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 2 liście laurowe,
  • 1 mały pęczek natki pietruszki,
  • 1 łyżka suszonych warzyw.
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żeberka przeciąć na mniejsze kawałki, posypać przyprawą Delikat, przyprawą do żeberek oraz olejem z opisu, dokładnie wymieszać.

  2. Na suchą patelnię ułożyć żeberka z całą zawartością i obsmażyć na rumiano.

  3. Do garnka wlać 3 szklanki wody dodać ulubioną przyprawę w formie jarzynki oraz suszone warzywa,

  4. ułożyć usmażone żeberka i dusić pod pokrywką na pół przykryciem.

  5. Gdy wyparuje około szklanki wody dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.

  6. Śmietanę rozprowadzić w pół szklanki wody z mąką,

  7. zalać żeberka zagotować.

  8. Podałam z ziemniakami pysznym sosem z żeberek oraz mizerią z ogórka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń