Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy te żeberka są tanie i mają na sobie bardzo duuużo mięsa.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1145
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1145
Składniki
Żeberka przeciąć na mniejsze kawałki, posypać przyprawą Delikat, przyprawą do żeberek oraz olejem z opisu, dokładnie wymieszać.
Na suchą patelnię ułożyć żeberka z całą zawartością i obsmażyć na rumiano.
Do garnka wlać 3 szklanki wody dodać ulubioną przyprawę w formie jarzynki oraz suszone warzywa,
ułożyć usmażone żeberka i dusić pod pokrywką na pół przykryciem.
Gdy wyparuje około szklanki wody dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.
Śmietanę rozprowadzić w pół szklanki wody z mąką,
zalać żeberka zagotować.
Podałam z ziemniakami pysznym sosem z żeberek oraz mizerią z ogórka.