Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka w kapuście kiszonej to danie, które jest inspirowane kuchnią niemiecką. Na zachodzie rozpływające się w ustach żeberka z kwaśnymi dodatkami to prawdziwy majstersztyk, którym zajadą się z okazji świąt czy ważniejszych wydarzeń rodzinnych. Nie ma się czemu dziwić! Choć przyrządzenie tej potrawy wymaga wiele cierpliwości, to z pewnością warto go spróbować.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1477
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1206
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1329
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1009
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1477
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1206
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1329
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1009
Składniki
Żeberka umyj i osusz, a następnie pokrój je w porcje. Posyp je solą i czarnym pieprzem, a następnie połóż na ruszcie piekarnika rozgrzanego do 230 st. Celsjusza. Piecz je przez 30 minut, do uzyskania złotego koloru. Po połowie czasu obróć je.
Podpieczone żeberka umieść w dużej brytfannie.
Kapustę białą i kiszoną poszatkuj. Kiszoną przepłucz pod bieżącą wodą i dobrze odciśnij. Paprykę pokrój w średniej wielkości kostkę, a jabłka w plasterki.
W misce wymieszaj oba rodzaje kapusty, paprykę i koncentrat pomidorowy.
W osobnej miseczce wymieszaj cukier, czosnek, jałowiec i kminek.
Na żeberka w brytfannie nałóż połowę mieszanki kapust, posyp połową mieszanki przypraw i połóż połowę plasterków jabłek. Powtórz rozkładanie składników zgodnie z tą kolejnością.
Powoli wlej wino, rozprowadzając je po całej zawartości naczynia.
Naczynie żaroodporne przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 150 st. Celsjusza. Danie piecz przez 4 godziny, od czasu do czasu mieszając.
Żeberka w kapuście kiszonej wyjmij i pozostaw do lekkiego przestudzenia. Podawaj na ciepło, samodzielnie lub z dodatkiem skrobiowym.