Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone żeberka wieprzowe niejednokrotnie lądują na naszych talerzach. Przyjemne w smaku, w każdej postaci, teraz w grillowej wersji wyborne są. Tak przygotowane można upiec i podać na ruszcie.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2857
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3942
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 780
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2857
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3942
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 780
Składniki
Mięso kroimy w paski. Nakłuwamy. Pozostałe składniki dokładnie mieszamy (czosnek przeciskamy przez praskę), łączymy z żeberkami. Odstawiamy do lodówki na minimum kilka godzin. Smaki muszą przejść. W wersji na grill dodajemy więcej oleju i smarujemy podczas smażenia, pozostałą marynatą. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso, polewamy marynatą. Zapiekamy 35 min. w temp. 180°C.