Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w marynacie miodowej z curry

Żeberka w marynacie miodowej z curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 2162 Ocena: 48060

Dodano:

Odsłon: 18099

Żeberka w tej marynacie są niezwykle wyborne. Nie tylko nadają się do pieczenia, można je "zabrać" ze sobą na grill.

Składniki

  • 1 kg żeberek
  • Marynata:
  • 50 ml oleju
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka mielonej czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka chilli
  • 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 2 łyżki przyprawy curry
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy marynatę, wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy.

    Żeberka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Następnie przekładamy do miski, zalewamy marynatą, przekładamy do lodówki na 3 godziny. Mięso, co jakiś czas obracamy.

    Do rękawa pieczeniowego przekładamy mięso wraz z marynatą, zamykamy i pieczemy 60-70 min w temperaturze 180°C. 15 min przed końcem pieczenia rozcinamy worek aby mięso się spiekło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 12 września 2016 Zdjęcia pierwsza klasa,a smak potrawy wyborny...uwielbiam...tylko tak troszeczkę:) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń