Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka to ulubione danie obiadowe w mojej rodzinie. Gorąco polecam do wypróbowania i zapewniam, że Panowie będą zachwyceni.
Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pociąć na mniejsze kawałki.
Przełożyć do mocnego woreczka foliowego.
Składniki marynaty dokładnie wymieszać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wlać do woreczka z żeberkami. Kilka razy porządnie wstrząsnąć by składniki marynaty dokładnie oblepiły mięso.
Woreczek zawiązać i odstawić do lodówki na całą noc.
Następnego dnia żeberka wyjąć ale marynatę odstawić (będzie nam potrzebna).
Zrumienić na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem , wlać odstawioną marynatę.
Wlać szklankę bulionu i dodatkowe 4 ząbki czosnku.
Piec około 1,5 godziny pod przykryciem w temperaturze 180 stopni.
Od czasu do czasu polewać żeberka wytworzonym sosem.
Postanowiłam przyrządzić tą łudząco podobną do piwa propozycję - z idealną pi...
Odsłon: 13173
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 28
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 272
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 69
Doskonały dodatek do dań głównych. Można łączyć je z pieczonym mięsem, warzy...
Odsłon: 99
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 28
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 272
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 69
Doskonały dodatek do dań głównych. Można łączyć je z pieczonym mięsem, warzy...
Odsłon: 99
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pociąć na mniejsze kawałki. Przełożyć do mocnego woreczka foliowego. Składniki marynaty dokładnie wymieszać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wlać do woreczka z żeberkami. Kilka razy porządnie wstrząsnąć by składniki marynaty dokładnie oblepiły mięso. Woreczek zawiązać i odstawić do lodówki na całą noc.
Następnego dnia żeberka wyjąć ale marynatę odstawić (będzie nam potrzebna). Zrumienić na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem , wlać odstawioną marynatę. Wlać szklankę bulionu i dodatkowe 4 ząbki czosnku. Piec około 1,5 godziny pod przykryciem w temperaturze 180 stopni. Od czasu do czasu polewać żeberka wytworzonym sosem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Dietetyczne placki z cukinii
Dania główne
Wieprzowina długo pieczona, rwana / pulled pork
Dania główne
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Dania główne
Spaghetti Pak choi
Dietetyczne placki z cukinii
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 272
Wieprzowina długo pieczona, rwana / pulled pork
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 69