Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillowane!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Wszystkie składniki marynaty wymieszałem. Ponieważ miód nie był płynny, mieszałem tak długo aż się rozpuścił.
Żeberka pokroiłem na mniejsze porcje i włożyłem do marynaty. Zostawiłem w lodówce na godzinę.
Grill w piekarniku rozgrzałem do 240 stopni. Na kratce ułożyłem kawałki zamarynowanych żeberek i włożyłem do nagrzanego grilla.
Grilowałem około 25-30 minut. Co kilka minut obracałem i polewałem dodatkowo pozostałym sosem. Przemycamy zdrowie: Do marynaty można dodać kurkumę , otręby...