Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny obiad na dwa dni, pasują do niego ziemniaczki lub pieczywo, mniam...
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 4599
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 555
Pyszna, pulchna i wilgotna babka mocno cytrynowa na kefirze z dodatkiem kisie...
Odsłon: 1371
Moja dzisiejsza propozycja to keks pomarańczowy z mnóstwem bakali. Nutę pomar...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 3695
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 4599
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 555
Pyszna, pulchna i wilgotna babka mocno cytrynowa na kefirze z dodatkiem kisie...
Odsłon: 1371
Moja dzisiejsza propozycja to keks pomarańczowy z mnóstwem bakali. Nutę pomar...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Danie równie piękne jak pyszne ;) Płaty makaronowe przekładane masą szpinakow...
Odsłon: 3695
Składniki
Żeberka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na paski (po 2 kostki), posypujemy solą i pieprzem, układamy w naczyniu, zawijamy w folię śniadaniową, odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso obtaczamy w mące, przysmażamy na złoto na silnie rozgrzanym oleju. Żeberka odkładamy na talerzyk i na tym samym tłuszczu przysmażamy na blado złoty kolor posiekaną cebulę, dokładamy żeberka i zalewamy wrzątkiem by lekko przykrył mięso, dodajemy odrobinę soli (mało) i dusimy około 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Kapustę szatkujemy średnio grubo, wrzucamy do sporego garnka razem ze startą na dużych oczkach marchewką, zalewamy wodą do 3/4 objętości kapusty, wrzucamy liście, ziele, trochę soli i pieprzu, gotujemy około 10 minut, potem wlewamy żeberka razem z wywarem (mięso ma być zanurzone w kapuście), gotujemy dalej około 20 - 30 minut. Po tym czasie mięso jest już ugotowane i kapusta miękka, więc dodajemy koncentrat, zagotowujemy. Następnie finalnie doprawiamy (nie zapominając o czerwonej papryce) i gotowe. Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak pieczony w słodkim sosie chili według Ewy Wachowicz
Dania główne
Polonezy schabowe według Ewy Wachowicz
Dania główne
Smażone części z kaczki, ziemniaki i sałatka.
Dania główne
Biała kiełbasa zapiekana w czerwonym aromatycznym winie ze śliwkami
Kurczak pieczony w słodkim sosie chili według Ewy Wachowicz
Potrawa, choć dość nietypowa, na pewno spodoba się wszystkim, którzy dbają o...
Odsłon: 334
Polonezy schabowe według Ewy Wachowicz
Tradycyjne polonezy schabowe to nic innego jak roladki wieprzowe z nadzieniem...
Odsłon: 470