Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie, które przyrządzam mężowi i zięciowi. Przepadają za żeberkami przyrządzanymi na różne sposoby. Oto jeden z nich:
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8011
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 691
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8011
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 691
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i oprószyć przyprawami. Przełożyć do foliowego worka i umieścić w lodówce na całą noc. Po tym czasie żeberka umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i zrumienić na oleju z obu stron. Na dno naczynia żaroodpornego włożyć smalec, wlać bulion, sos sojowy, miód, przyprawę Piri-Piri i powidła śliwkowe i rozmaryn. Ułożyć żeberka . Przykryć pokrojonymi w słupki warzywami (marchewką, selerem i jabłkiem). Dodać liście i ziele. Dusić w piekarniki nagrzanym do 180 stopni przez 1,5 godziny pod przykryciem. Podałam z ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem.