Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie, które przyrządzam mężowi i zięciowi. Przepadają za żeberkami przyrządzanymi na różne sposoby. Oto jeden z nich:
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 786
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1922
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 786
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1922
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i oprószyć przyprawami. Przełożyć do foliowego worka i umieścić w lodówce na całą noc. Po tym czasie żeberka umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i zrumienić na oleju z obu stron. Na dno naczynia żaroodpornego włożyć smalec, wlać bulion, sos sojowy, miód, przyprawę Piri-Piri i powidła śliwkowe i rozmaryn. Ułożyć żeberka . Przykryć pokrojonymi w słupki warzywami (marchewką, selerem i jabłkiem). Dodać liście i ziele. Dusić w piekarniki nagrzanym do 180 stopni przez 1,5 godziny pod przykryciem. Podałam z ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem.