Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie, które przyrządzam mężowi i zięciowi. Przepadają za żeberkami przyrządzanymi na różne sposoby. Oto jeden z nich:
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12335
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5401
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12335
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5401
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i oprószyć przyprawami. Przełożyć do foliowego worka i umieścić w lodówce na całą noc. Po tym czasie żeberka umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i zrumienić na oleju z obu stron. Na dno naczynia żaroodpornego włożyć smalec, wlać bulion, sos sojowy, miód, przyprawę Piri-Piri i powidła śliwkowe i rozmaryn. Ułożyć żeberka . Przykryć pokrojonymi w słupki warzywami (marchewką, selerem i jabłkiem). Dodać liście i ziele. Dusić w piekarniki nagrzanym do 180 stopni przez 1,5 godziny pod przykryciem. Podałam z ziemniakami i sałatą ze szczypiorkiem.