Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 433
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2267
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1008
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 433
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2267
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1008
Składniki
Żeberka pokroiłem na paski (wg kości) ,włożyłem do miski wymieszałem z przyprawami (sól ,pieprz ,oregano ,papryka słodka wg uznania). Odstawiłem do lodówki na 2 godziny. W rondelku rozgrzałem smalec ,podsmażyłem żeberka z każdej strony ,zmniejszyłem płomień i wlałem 1/2 szklanki wody. Dusiłem pod przykryciem ok. 30 min. Cebule i czosnek posiekałem ,dodałem do żeberek. Dusiłem 10 min. Mięso wyciągnąłem ,dodałem śmietankę ,gotowałem do zgęstnienia ,po czym dodałem mięso i dusiłem jeszcze 5 min.