Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1150
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8758
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3142
Polecam.
Odsłon: 1947
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1150
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8758
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3142
Polecam.
Odsłon: 1947
Składniki
Żeberka pokroiłem na paski (wg kości) ,włożyłem do miski wymieszałem z przyprawami (sól ,pieprz ,oregano ,papryka słodka wg uznania). Odstawiłem do lodówki na 2 godziny. W rondelku rozgrzałem smalec ,podsmażyłem żeberka z każdej strony ,zmniejszyłem płomień i wlałem 1/2 szklanki wody. Dusiłem pod przykryciem ok. 30 min. Cebule i czosnek posiekałem ,dodałem do żeberek. Dusiłem 10 min. Mięso wyciągnąłem ,dodałem śmietankę ,gotowałem do zgęstnienia ,po czym dodałem mięso i dusiłem jeszcze 5 min.