Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkowar ma swoich zwolenników i przeciwników . Ja jestem zwolenniczką kiedy ponagla nas czas .
Do szybkowaru wkładam żeberka pokrojone na porcje. Dodaję pomidory pokrojone na cząstki, posiekaną pietruszkę i cebulę pokrojoną w piórka.
Marchewkę obieram , kroję w kostkę i dodaję do produktów w szybkowarze . Dodaję również pieprz ziarnisty , liście laurowe , ziele angielskie oraz kostkę rosołową.
Do całości dodaję koncentrat pomidorowy i dolewam około 1.5 litra wody.
Szybkowar zamykam .
Obsługuję wedle instrukcji . Duszę około 35 minut .
Po tym czasie wypuszczam parę , otwieram szybkowar , sprawdzam czy mięso jest miękkie . Jeśli nie , zamykam ponownie szybkowar i duszę jeszcze z 10 minut .
Jeśli mięso jest miękkie , rozrabiam mąkę w ziemnej wodzie na gładką rzadką masę . Zagęszczam mąką energicznie mieszając sos . Na koniec doprawiam solą oraz pieprzem mielonym.
* Jeśli wody jest zbyt mało , należy odrobinę dolać przed zaprawieniem mąką.
* Jeśli wody jest za dużo możemy po otwarciu szybkowaru odparować ją bez pokrywki , gotując na dość dużym ogniu przez kilka minut .
* Sos można doprawić większą ilością koncentratu wedle upodobań.
Żeberka smakują genialnie z ziemniakami jak i z bagietką.
golonki są kruche, soczyste i z marchewką smakują wyśmienicie...................
Odsłon: 20451
Pyszne danie jednogarnkowe zapraszam po przepis .
Odsłon: 29
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 5743
Pyszne danie jednogarnkowe zapraszam po przepis .
Odsłon: 29
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 5743
Składniki
Do szybkowaru wkładam żeberka pokrojone na porcje. Dodaję pomidory pokrojone na cząstki, posiekaną pietruszkę i cebulę pokrojoną w piórka. Marchewkę obieram , kroję w kostkę i dodaję do produktów w szybkowarze . Dodaję również pieprz ziarnisty , liście laurowe , ziele angielskie oraz kostkę rosołową. Do całości dodaję koncentrat pomidorowy i dolewam około 1.5 litra wody. Szybkowar zamykam . Obsługuję wedle instrukcji . Duszę około 35 minut . Po tym czasie wypuszczam parę , otwieram szybkowar , sprawdzam czy mięso jest miękkie . Jeśli nie , zamykam ponownie szybkowar i duszę jeszcze z 10 minut . Jeśli mięso jest miękkie , rozrabiam mąkę w ziemnej wodzie na gładką rzadką masę . Zagęszczam mąką energicznie mieszając sos . Na koniec doprawiam solą oraz pieprzem mielonym.
* Jeśli wody jest zbyt mało , należy odrobinę dolać przed zaprawieniem mąką. * Jeśli wody jest za dużo możemy po otwarciu szybkowaru odparować ją bez pokrywki , gotując na dość dużym ogniu przez kilka minut . * Sos można doprawić większą ilością koncentratu wedle upodobań. Żeberka smakują genialnie z ziemniakami jak i z bagietką.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Młoda kapusta z mięsem
Dania główne
Ziemniaki zapiekane z młodą kapusta i mini kotleciki mielone w sosie pomidorowym
Dania główne
Marynowana pierś kurczaka z grilla
Dania główne
Kurczak z groszkiem i marchewką
Młoda kapusta z mięsem
Młoda kapusta z mięsem, pomidorami, pachnąca koperkiem. To danie to smak wios...
Odsłon: 12
Ziemniaki zapiekane z młodą kapusta i mini kotleciki mielone w sosie pomidorowym
Pyszne danie jednogarnkowe zapraszam po przepis .
Odsłon: 29