Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkowar ma swoich zwolenników i przeciwników . Ja jestem zwolenniczką kiedy ponagla nas czas .
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 106
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 43
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 48
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 43
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 106
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 43
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 48
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 43
Składniki
Do szybkowaru wkładam żeberka pokrojone na porcje. Dodaję pomidory pokrojone na cząstki, posiekaną pietruszkę i cebulę pokrojoną w piórka. Marchewkę obieram , kroję w kostkę i dodaję do produktów w szybkowarze . Dodaję również pieprz ziarnisty , liście laurowe , ziele angielskie oraz kostkę rosołową. Do całości dodaję koncentrat pomidorowy i dolewam około 1.5 litra wody. Szybkowar zamykam . Obsługuję wedle instrukcji . Duszę około 35 minut . Po tym czasie wypuszczam parę , otwieram szybkowar , sprawdzam czy mięso jest miękkie . Jeśli nie , zamykam ponownie szybkowar i duszę jeszcze z 10 minut . Jeśli mięso jest miękkie , rozrabiam mąkę w ziemnej wodzie na gładką rzadką masę . Zagęszczam mąką energicznie mieszając sos . Na koniec doprawiam solą oraz pieprzem mielonym.
* Jeśli wody jest zbyt mało , należy odrobinę dolać przed zaprawieniem mąką. * Jeśli wody jest za dużo możemy po otwarciu szybkowaru odparować ją bez pokrywki , gotując na dość dużym ogniu przez kilka minut . * Sos można doprawić większą ilością koncentratu wedle upodobań. Żeberka smakują genialnie z ziemniakami jak i z bagietką.