Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina uwielbia ostre smaki. Na obiad były więc żeberka z sosem chili i ognistą przyprawą. Do tego ryż i sałata.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 128
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 128
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 128
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 128
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć i pokroić w paski między kostkami. Oprószyć solą, pieprzem, i przyprawą ognisty smok. Odstawić na około 15 minut. Na patelni rozgrzać olej, na gorący ułożyć kawałki żeberek i podsmażyć na złoty kolor z obu stron. Podlać wodą, dodać sos teryiaki i sos chili.
Dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Żeberka należy od czasu do czasu przewrócić i uważać aby sos się nie przypalił. Żeberka podawać z ryżem i np. sałatą w sosie jogurtowo koperkowym