Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina uwielbia ostre smaki. Na obiad były więc żeberka z sosem chili i ognistą przyprawą. Do tego ryż i sałata.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 879
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 514
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 879
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 514
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć i pokroić w paski między kostkami. Oprószyć solą, pieprzem, i przyprawą ognisty smok. Odstawić na około 15 minut. Na patelni rozgrzać olej, na gorący ułożyć kawałki żeberek i podsmażyć na złoty kolor z obu stron. Podlać wodą, dodać sos teryiaki i sos chili.
Dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Żeberka należy od czasu do czasu przewrócić i uważać aby sos się nie przypalił. Żeberka podawać z ryżem i np. sałatą w sosie jogurtowo koperkowym