Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,aromatyczne rozpływają się w ustach. Serdecznie polecam.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457370
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1365
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2199
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 555
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457370
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1365
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2199
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 555
Składniki
Umyte żeberka podzielić na części,dać do naczynia żaroodpornego. Dodać wszystkie przyprawy,czosnek przecisnąć przez praskę, oprócz wina,wino dodajemy później. Dobrze wymieszać i odstawić na godz.by smaki przeszły przyprawami. Piekarnik nagrzać do 160st. włożyć naczynie z żeberkami i piec około 1 godz. Po tym czasie wlać wino ,wymieszać z żeberkami podnieść temp.do 180st.i dalej piec około 40min.aż mięso będzie odchodziło od kości.Jeśli mięso jest jeszcze twarde pieczemy dłużej,zależy od grubości żeberek. Wino wyparuje,ale smak jego pozostanie w mięsie.
Smacznego życzę!