Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przyrządzeniu. Pokroić, przyprawić, usmażyć. Każdy to zrobi!
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1217
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 331
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1217
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 331
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Składniki
Żeberka pokroiłem, obtoczyłem w przyprawach i zostawiłem na 30 minut. Nie używam gotowych mieszanek do mięs. Jest tam cała tablica Mendelejewa i masa soli, a ziół znikoma ilość.
Na patelni podsmażyłem cebulkę z żeberkami, a gdy nabrały pięknego koloru zalałem wodą.
Do mięsa dorzuciłem marchewkę, pietruszkę, listek laurowy. Całość dusiłem do miękkości mięsa. Na koniec wrzuciłem garść natki z pietruszki i zaklepałem mąką ze śmietaną.
Do słoika wrzucam mąkę, zalewam wodą i potrząsam żeby nie było grudek. Do tego dolewam śmietany, mieszam i dodaję kilka łyżek wody z mięsa. Tak przygotowany roztwór gwarantuje, że sos będzie bez grudek i się nie zważy.
Przemycamy zdrowie: Do sosu można przemycić płatki owsiane, siemię lniane, otręby, kurkumę, ostropest. Ziemniaki zawsze gotuje z marchewką. Dzięki temu zachowują witaminę C.