Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przyrządzeniu. Pokroić, przyprawić, usmażyć. Każdy to zrobi!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 300
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1292
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 126
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 300
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1292
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 126
Składniki
Żeberka pokroiłem, obtoczyłem w przyprawach i zostawiłem na 30 minut. Nie używam gotowych mieszanek do mięs. Jest tam cała tablica Mendelejewa i masa soli, a ziół znikoma ilość.
Na patelni podsmażyłem cebulkę z żeberkami, a gdy nabrały pięknego koloru zalałem wodą.
Do mięsa dorzuciłem marchewkę, pietruszkę, listek laurowy. Całość dusiłem do miękkości mięsa. Na koniec wrzuciłem garść natki z pietruszki i zaklepałem mąką ze śmietaną.
Do słoika wrzucam mąkę, zalewam wodą i potrząsam żeby nie było grudek. Do tego dolewam śmietany, mieszam i dodaję kilka łyżek wody z mięsa. Tak przygotowany roztwór gwarantuje, że sos będzie bez grudek i się nie zważy.
Przemycamy zdrowie: Do sosu można przemycić płatki owsiane, siemię lniane, otręby, kurkumę, ostropest. Ziemniaki zawsze gotuje z marchewką. Dzięki temu zachowują witaminę C.