Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka wieprzowe to doskonałe mięso, smakuje w różnych wcieleniach. Ja proponuje w sosie winnym
Żeberka podzieliłem po umyciu i osuszeniu na kawałki z dwoma kostkami.
Oprószyłem solą i pieprzem, obsmażyłem na rumiano na oleju. Przełożyłem na ogrzany talerz, przykryłem folią. Na tłuszczu, który powstał ze smażenia wrzuciłem cebulę pokrojoną w piórka, grubo startą marchewkę i seler naciowy pokrojony w plasterki.
Podsmażyłem, mieszając, aż cebula zbrązowiała. Oprószyłem mąką, dodałem koncentrat pomidorowy, mieszając smażyłem ok. 5 minut. Następnie zalałem winem. Gdy sos zawrzał włożyłem żeberka, gotowałem do czasu, aż sos zredukował się o połowę. Następnie dolałem bulion, dodałem wszystkie zioła , listki laurowe. Wymieszałem. Brytfankę włożyłem do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika. Na mięsie położyłem przekrojoną na pół główkę czosnku ( w łupinie ).Zapiekałem ok. 2 godzin.
Mięsko jest bardzo mięciutkie a w połączeniu z marynatą smakuję wyśmienicie :)
Odsłon: 16736
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 274
Przecudowne ciasto o nazwie snikers. Miodowe ciasto przełożone masą krówkową...
Odsłon: 203
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 91
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 274
Przecudowne ciasto o nazwie snikers. Miodowe ciasto przełożone masą krówkową...
Odsłon: 203
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 91
Składniki
Żeberka podzieliłem po umyciu i osuszeniu na kawałki z dwoma kostkami. Oprószyłem solą i pieprzem, obsmażyłem na rumiano na oleju. Przełożyłem na ogrzany talerz, przykryłem folią. Na tłuszczu, który powstał ze smażenia wrzuciłem cebulę pokrojoną w piórka, grubo startą marchewkę i seler naciowy pokrojony w plasterki. Podsmażyłem, mieszając, aż cebula zbrązowiała. Oprószyłem mąką, dodałem koncentrat pomidorowy, mieszając smażyłem ok. 5 minut. Następnie zalałem winem. Gdy sos zawrzał włożyłem żeberka, gotowałem do czasu, aż sos zredukował się o połowę. Następnie dolałem bulion, dodałem wszystkie zioła , listki laurowe. Wymieszałem. Brytfankę włożyłem do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika. Na mięsie położyłem przekrojoną na pół główkę czosnku ( w łupinie ).Zapiekałem ok. 2 godzin.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Dania główne
Kurczak zawijany w roladę
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 2125
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
uwielbiam kaszę jaglaną pod każdą postacią, z dodatkiem warzyw staje się szyb...
Odsłon: 84