Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórkami.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1482
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1211
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1332
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1015
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1482
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1211
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1332
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1015
Składniki
Osuszone żeberka nacieramy solą i ziołowym pieprzem, odstawiamy na godzinę. Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy bulion warzywny z domową pastą rosołową, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i suszoną włoszczyzną. Podsmażone żeberka wkładamy do gotującego się bulionu i dusimy je na małym ogniu pod przykryciem, do miękkości mięsa. Bulion doprawiamy do smaku, zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną robiąc sos.
Gotowe żeberka podajemy z ugotowanymi ziemniakami i marynowanymi ogórkami. Smacznego !!!