Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest to post sponsorowany, a jednie sugestia dotycząca produktów. Ta fasola w puszce wymiata nie tylko swoją ceną, ale też jakością, więc ogromnie polecam np. do fasolki po bretońsku. Żeberka przygotowane w wolnowarze rozpływają się w ustach, ale to nie jedyny atut. Przygotowując w ten sposób obiad, miałem dodatkowy czas na popełnienie innych dań i deserów. Żeberka same się robiły, a ja w tym czasie pyk! serniczek, pyk! galaretki z truskawkami, pyk! i zupa! Pod koniec popatrzyłem na czas, jaki został do dokończenia dania, wrzuciłem ziemniaczki do airfyera, no i obiad gotowy! Smaczny przepis polecam Arek Gie
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5246
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 817
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11660
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5246
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 817
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11660
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i dzielimy na mniejsze kawałki. Oprószamy solą i pieprzem, lekko podsmażamy na rozgrzanym smalcu, z każdej strony na rumiano.
Mięso przekładamy do wolnowaru (lub większego garnka). Dodajemy fasolę wraz z zalewą (poczytajcie o aquafabie) oraz sos BBQ. Wolnowar ustawiamy na funkcję LOW czas 6 godzin.
Wersja w garnku:
Mięso w garnku zalewamy sosem BBQ dodając odrobinę wody, zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Gotujemy pod przykryciem przez około 3 godz. od czasu do czasu mieszając by sos się nie przypalił. Następnie dodajemy fasolę wraz z zalewą, płomień zwiększamy, a całość gotujemy przez około 30 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.