Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest to post sponsorowany, a jednie sugestia dotycząca produktów. Ta fasola w puszce wymiata nie tylko swoją ceną, ale też jakością, więc ogromnie polecam np. do fasolki po bretońsku. Żeberka przygotowane w wolnowarze rozpływają się w ustach, ale to nie jedyny atut. Przygotowując w ten sposób obiad, miałem dodatkowy czas na popełnienie innych dań i deserów. Żeberka same się robiły, a ja w tym czasie pyk! serniczek, pyk! galaretki z truskawkami, pyk! i zupa! Pod koniec popatrzyłem na czas, jaki został do dokończenia dania, wrzuciłem ziemniaczki do airfyera, no i obiad gotowy! Smaczny przepis polecam Arek Gie
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13426
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 577
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2773
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 760
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13426
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 577
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2773
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 760
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i dzielimy na mniejsze kawałki. Oprószamy solą i pieprzem, lekko podsmażamy na rozgrzanym smalcu, z każdej strony na rumiano.
Mięso przekładamy do wolnowaru (lub większego garnka). Dodajemy fasolę wraz z zalewą (poczytajcie o aquafabie) oraz sos BBQ. Wolnowar ustawiamy na funkcję LOW czas 6 godzin.
Wersja w garnku:
Mięso w garnku zalewamy sosem BBQ dodając odrobinę wody, zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Gotujemy pod przykryciem przez około 3 godz. od czasu do czasu mieszając by sos się nie przypalił. Następnie dodajemy fasolę wraz z zalewą, płomień zwiększamy, a całość gotujemy przez około 30 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.