Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte i rozgrzewające danie na nadchodzące zimne dni.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9561
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3147
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6641
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9561
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3147
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6641
Składniki
Żeberka opłucz, podziel na porcje, natrzyj majerankiem, solą i pieprzem. Posmaruj ketchupem. Odstaw do lodówki na około 2 godziny.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż żeberka. Przełóż je do naczynia żaroodpornego. Posyp osączoną fasolą. Obraną cebulę i czosnek drobno pokrój, wymieszaj z sokiem pomidorowym. Sos dopraw mieloną papryką, majerankiem, solą, pieprzem oraz cukrem.
Polej żeberka z fasolą. Naczynie przykryj, wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz około 7-0 minut, aż mięso będzie miękkie. Odkryj naczynie, piecz jeszcze około 10 -15 minut.