Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte i rozgrzewające danie na nadchodzące zimne dni.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 813
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3447
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 170
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 813
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3447
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 170
Składniki
Żeberka opłucz, podziel na porcje, natrzyj majerankiem, solą i pieprzem. Posmaruj ketchupem. Odstaw do lodówki na około 2 godziny.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż żeberka. Przełóż je do naczynia żaroodpornego. Posyp osączoną fasolą. Obraną cebulę i czosnek drobno pokrój, wymieszaj z sokiem pomidorowym. Sos dopraw mieloną papryką, majerankiem, solą, pieprzem oraz cukrem.
Polej żeberka z fasolą. Naczynie przykryj, wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz około 7-0 minut, aż mięso będzie miękkie. Odkryj naczynie, piecz jeszcze około 10 -15 minut.