Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte i rozgrzewające danie na nadchodzące zimne dni.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9087
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5894
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9087
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5894
Składniki
Żeberka opłucz, podziel na porcje, natrzyj majerankiem, solą i pieprzem. Posmaruj ketchupem. Odstaw do lodówki na około 2 godziny.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż żeberka. Przełóż je do naczynia żaroodpornego. Posyp osączoną fasolą. Obraną cebulę i czosnek drobno pokrój, wymieszaj z sokiem pomidorowym. Sos dopraw mieloną papryką, majerankiem, solą, pieprzem oraz cukrem.
Polej żeberka z fasolą. Naczynie przykryj, wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz około 7-0 minut, aż mięso będzie miękkie. Odkryj naczynie, piecz jeszcze około 10 -15 minut.