Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 8094
Dodano: 15.05.2011
Odsłon: 10314
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Zrobić marynatę z sosu sojowego,musztardy, octu winnego, miodu,oleju sojowego i wódki. Dodać zmiażdżony czosnek, mąkę ziemniaczaną i do smaku sól i pieprz. Pokrojone żeberka włożyć do marynaty na ok.2 godziny w chłodne miejsce. Od czasu do czasu żeberka obrócić.
Podczas, gdy żeberka leżakują w marynacie posiekać cebulę, pokroić w paseczki paprykę i seler naciowy.
Na rozgrzany olej położyć żeberka i smażyć do zbrązowienia, następnie wlać bulion warzywny, dodać pokrojone warzywa i resztę marynaty. i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.
Żeberka są bardzo smaczne i aromatyczne. Moszna podać z młodymi ziemniaczkami i pomidorami z cebulką lub wg własnego smaku. SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

irma 04 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Dziękuję za opinię. Pozdrawiam.8 Kto głosował? | Odpowiedz

dev11f 04 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Coś mi się komentarz nie dodał, w każdym razie wyglądają smakowicie :)8 Kto głosował? | Odpowiedz

cytrynkaaa 22 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
mmmmmmm rozpływam się na samą myśl o takich pysznościach... super przepis marynata po prostu genialna8 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 15 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Elżbieta dziękuję za opinię i gorąco polecam.Pozdrawiam.8 Kto głosował? | Odpowiedz