Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe, niesamowicie aromatyczne danie.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35765
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1226
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6073
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35765
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1226
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6073
Składniki
Zrobić marynatę z sosu sojowego,musztardy, octu winnego, miodu,oleju sojowego i wódki. Dodać zmiażdżony czosnek, mąkę ziemniaczaną i do smaku sól i pieprz. Pokrojone żeberka włożyć do marynaty na ok.2 godziny w chłodne miejsce. Od czasu do czasu żeberka obrócić.
Podczas, gdy żeberka leżakują w marynacie posiekać cebulę, pokroić w paseczki paprykę i seler naciowy.
Na rozgrzany olej położyć żeberka i smażyć do zbrązowienia, następnie wlać bulion warzywny, dodać pokrojone warzywa i resztę marynaty. i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.
Żeberka są bardzo smaczne i aromatyczne. Moszna podać z młodymi ziemniaczkami i pomidorami z cebulką lub wg własnego smaku. SMACZNEGO!