Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten kto wynalazł rękaw do pieczenia to zrobił strzał w dziesiątkę. Jeśli się raz spróbuje pieczenia mięsa tym sposobem trudno jest potem przestać, bo niby dlaczego, mięso jest kruche, ładnie wypieczone, soczyste, mało kaloryczne bo pieczone bez tłuszczu, we własnym sosie który potem można użyć jako bazy do sporządzenia przepysznego sosu lub jeżeli nie mamy czasu to użyć właśnie tego sosiku. No i co najważniejsze nie trzeba ciągle polewać mięsa podczas pieczenia aby nie było wyschnięte lub się zbytnio nie przypaliło z wierzchu.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 766
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424980
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10690
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336968
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 766
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424980
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10690
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336968
Składniki
Żeberka kroimy na prostokątne kawałki najlepiej z jedną lub dwiema kostkami.
Przyprawy przesypujemy do miseczki i dokładnie mieszamy.
Tak przygotowaną mieszanką przypraw obsypujemy po kolei kawałki żeberek.
Przyprawione żeberka przekładamy do rękawa foliowego, jeżeli została nam przyprawa to wsypujemy ją do worka foliowego z mięsem.
Rękaw dokładnie zawiązujemy specjalnie do tego dostosowanym drucikiem, jeżeli macie taki rękaw cięty z metra, to wówczas zawiązujemy go z dwóch stron.
Rękaw z mięsem przekładamy na żaroodporne naczynie lub na brytfankę i wkładamy je na najniższą półkę w piekarniku nagrzanego do temperatury 200'C. Mięso pieczemy przez około 75 minut. Po upieczeniu wyciągamy kawałki żeberek z rękawa i zjadamy się nimi póki są jeszcze ciepłe.
Smacznego !!!