Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie dla wielbicieli żeberek:) Przepis mojej mamy:)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 133
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1834
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14507
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19577
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 133
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1834
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14507
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19577
Składniki
Żeberka pokroić. Natrzeć majerankiem, solą, pieprzem, posmarować keczupem. Tak przygotowane mięsko przykryć i odstawić na 3 godziny do lodówki.
Mocno rozgrzać olej na patelni, wrzucić żeberka i zarumienić na silnym ogniu. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem. Fasolę odsączyć, opłukać i rozłożyć równą warstwę na żeberkach.
Sos: Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i wymieszać z sokiem pomidorowym oraz przeciśniętym czosnkiem. Przyprawić solą, pieprzem, cukrem, papryką, majerankiem i ziołami prowansalskimi. Sosem polać żeberka, całość przykryć i piec ok. 30 min w 200 stopniach. Zdjąć pokrywę i zapiekać 15 min.