Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie dla wielbicieli żeberek:) Przepis mojej mamy:)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 272
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3223
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3564
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29257
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 272
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3223
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3564
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29257
Składniki
Żeberka pokroić. Natrzeć majerankiem, solą, pieprzem, posmarować keczupem. Tak przygotowane mięsko przykryć i odstawić na 3 godziny do lodówki.
Mocno rozgrzać olej na patelni, wrzucić żeberka i zarumienić na silnym ogniu. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem. Fasolę odsączyć, opłukać i rozłożyć równą warstwę na żeberkach.
Sos: Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i wymieszać z sokiem pomidorowym oraz przeciśniętym czosnkiem. Przyprawić solą, pieprzem, cukrem, papryką, majerankiem i ziołami prowansalskimi. Sosem polać żeberka, całość przykryć i piec ok. 30 min w 200 stopniach. Zdjąć pokrywę i zapiekać 15 min.