Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze kilka chłodnych tygodni i..............będziemy mogli rozkoszować się tańszymi warzywami :-) o to jedna z propozycji od której innej zielenieją ze złości.
Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach. Cebulę kroimy w półplasterki natomiast kiełbasę w plasterki, po czym składniki lądują na patelni i ładnie się szklą. Paprykę myjemy i czyścimy z gniazd natomiast cukinie kroimy w plasterki nożem dającym efekt karbowania. 7 i pół minuty przed końcem szklenia kiełbaski cebulki i dodajemy zielone warzywa i pieczarki i dusimy razem. pod koniec dodaje soli.Ugotowane na wpół twardo, wystudzone ziemniaki obieramy i kroimy w grubsze plastry a następnie układamy na formie wysmarowanej oliwą, posypujemy ziółkami i przyprawa do ziemniaków oraz białym pieprzem. Następnie na ziemniaki układamy zawartość patelni i posypujemy serem żółtym. Na tą układać kolejna warstwę ziemniaków i warzyw nie żałując przy tym przypraw. W miseczce bełtamy jajeczka ze śmietaną i zalewą całość powstała mazią posypujemy natką. Na koniec Wstawiamy zapiekankę do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 190 stopni i pieczemy przez ok. 40 minut. Zapiekanka bosko smakuje podawana z kefirem. Ps jeśli brakuje wam papryki lub cukini równie dobrze można je zastąpić brokułami lub zieloną fasolką szparagową !
Zapraszam do siebie :) http://charlottegotuje.blogspot.com
Odsłon: 5150
Przepis jest naprawdę przedni - wypróbujcie koniecznie! To jest magia. Dosłow...
Odsłon: 3505
Indyk - pyszne białe mięso, które podbija podniebienia Polaków. Jak odpowiedn...
Odsłon: 4158
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 1380
Indyk - pyszne białe mięso, które podbija podniebienia Polaków. Jak odpowiedn...
Odsłon: 4158
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 1380
Składniki
Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach. Cebulę kroimy w półplasterki natomiast kiełbasę w plasterki, po czym składniki lądują na patelni i ładnie się szklą. Paprykę myjemy i czyścimy z gniazd natomiast cukinie kroimy w plasterki nożem dającym efekt karbowania. 7 i pół minuty przed końcem szklenia kiełbaski cebulki i dodajemy zielone warzywa i pieczarki i dusimy razem. pod koniec dodaje soli.Ugotowane na wpół twardo, wystudzone ziemniaki obieramy i kroimy w grubsze plastry a następnie układamy na formie wysmarowanej oliwą, posypujemy ziółkami i przyprawa do ziemniaków oraz białym pieprzem. Następnie na ziemniaki układamy zawartość patelni i posypujemy serem żółtym. Na tą układać kolejna warstwę ziemniaków i warzyw nie żałując przy tym przypraw. W miseczce bełtamy jajeczka ze śmietaną i zalewą całość powstała mazią posypujemy natką. Na koniec Wstawiamy zapiekankę do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 190 stopni i pieczemy przez ok. 40 minut. Zapiekanka bosko smakuje podawana z kefirem. Ps jeśli brakuje wam papryki lub cukini równie dobrze można je zastąpić brokułami lub zieloną fasolką szparagową !
Przepisy Dania główne
Dania główne
Żeberka gotowane i smażone
Dania główne
Szarpana wieprzowina
Dania główne
Szparagi z makaronem i sosem
Dania główne
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Żeberka gotowane i smażone
Żeberka dzisiejsze to smaczny obiad dla mojej rodziny. Przygotowanie ich to...
Odsłon: 16
Szarpana wieprzowina
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 106