Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze kilka chłodnych tygodni i..............będziemy mogli rozkoszować się tańszymi warzywami :-) o to jedna z propozycji od której innej zielenieją ze złości.
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1003
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 413
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 369
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1003
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 413
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 369
Składniki
Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach. Cebulę kroimy w półplasterki natomiast kiełbasę w plasterki, po czym składniki lądują na patelni i ładnie się szklą. Paprykę myjemy i czyścimy z gniazd natomiast cukinie kroimy w plasterki nożem dającym efekt karbowania. 7 i pół minuty przed końcem szklenia kiełbaski cebulki i dodajemy zielone warzywa i pieczarki i dusimy razem. pod koniec dodaje soli.Ugotowane na wpół twardo, wystudzone ziemniaki obieramy i kroimy w grubsze plastry a następnie układamy na formie wysmarowanej oliwą, posypujemy ziółkami i przyprawa do ziemniaków oraz białym pieprzem. Następnie na ziemniaki układamy zawartość patelni i posypujemy serem żółtym. Na tą układać kolejna warstwę ziemniaków i warzyw nie żałując przy tym przypraw. W miseczce bełtamy jajeczka ze śmietaną i zalewą całość powstała mazią posypujemy natką. Na koniec Wstawiamy zapiekankę do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 190 stopni i pieczemy przez ok. 40 minut. Zapiekanka bosko smakuje podawana z kefirem. Ps jeśli brakuje wam papryki lub cukini równie dobrze można je zastąpić brokułami lub zieloną fasolką szparagową !