Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli nasze ulubione danie na rozgrzewkę ;-)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9519
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1146
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11493
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 513
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9519
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1146
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11493
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 513
Składniki
Kurczaka kroimy w niezbyt dużą kostkę, przekładamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, obrany i drobno posiekany imbir oraz pastę curry. Solimy (ok. 1 płaska łyżeczka) i dokładnie mieszamy, aby przyprawy oblepiły kurczaka. Odstawiamy na 30 min.
W szerokim rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę posiekaną w drobną kostkę. Jak już się zeszkli dodajemy kurczaka z przyprawami i smażymy do lekkiego zrumienienia, często mieszając.
Dodajemy pomidory oraz szpinak i dusimy w odkrytym garnku tak długo, aż szpinak się rozmrozi i odparuje cały płyn.
Teraz dodajemy mleko kokosowe i nie gotujemy już zbyt długo (kilka minut na małym ogniu). Jeżeli to konieczne, to doprawiamy solą.
No i gotowe ;-) Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko lub z chlebkiem naan. Smacznego !!!