Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli nasze ulubione danie na rozgrzewkę ;-)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1794
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14395
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19496
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13156
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1794
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14395
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19496
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13156
Składniki
Kurczaka kroimy w niezbyt dużą kostkę, przekładamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, obrany i drobno posiekany imbir oraz pastę curry. Solimy (ok. 1 płaska łyżeczka) i dokładnie mieszamy, aby przyprawy oblepiły kurczaka. Odstawiamy na 30 min.
W szerokim rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę posiekaną w drobną kostkę. Jak już się zeszkli dodajemy kurczaka z przyprawami i smażymy do lekkiego zrumienienia, często mieszając.
Dodajemy pomidory oraz szpinak i dusimy w odkrytym garnku tak długo, aż szpinak się rozmrozi i odparuje cały płyn.
Teraz dodajemy mleko kokosowe i nie gotujemy już zbyt długo (kilka minut na małym ogniu). Jeżeli to konieczne, to doprawiamy solą.
No i gotowe ;-) Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko lub z chlebkiem naan. Smacznego !!!