Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli nasze ulubione danie na rozgrzewkę ;-)
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3298
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1306
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1852
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 607
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3298
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1306
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1852
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 607
Składniki
Kurczaka kroimy w niezbyt dużą kostkę, przekładamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, obrany i drobno posiekany imbir oraz pastę curry. Solimy (ok. 1 płaska łyżeczka) i dokładnie mieszamy, aby przyprawy oblepiły kurczaka. Odstawiamy na 30 min.
W szerokim rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę posiekaną w drobną kostkę. Jak już się zeszkli dodajemy kurczaka z przyprawami i smażymy do lekkiego zrumienienia, często mieszając.
Dodajemy pomidory oraz szpinak i dusimy w odkrytym garnku tak długo, aż szpinak się rozmrozi i odparuje cały płyn.
Teraz dodajemy mleko kokosowe i nie gotujemy już zbyt długo (kilka minut na małym ogniu). Jeżeli to konieczne, to doprawiamy solą.
No i gotowe ;-) Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko lub z chlebkiem naan. Smacznego !!!