Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gnocchi jest to rodzaj włoskich klusek (wł. gnocchi jest to liczba mnoga od gnocco, czyli dosłownie "gruda"). Istnieje wiele regionalnych wersji tej potrawy, m.in. z ziemniaków, warzywnych purée, sera, mąki gryczanej. Podobne do polskich kopytek
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 18
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 137
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 18
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 137
Składniki
Wykonanie: Świeży szpinak chwilę podgotować w małej ilości osolonej wody, następnie odcedzić i drobno posiekać. Włożyć do garnka, doprawić pieprzem, gałką muszkatołową, dodać masło i ser. Wbić jaja, wsypać mąkę, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Następnie rozwałkować, wyciąć krążki o średnicy 2 cm i 4 cm grubości. Gotować przez 5 minut, odcedzić i polać masłem.